Главно РС и матица

Њемачка пристаје да Србија има „неку врсту суверенитета над одређеним територијама Косова“?

ПРИШТИНСКИ ЛИСТ ГАЗЕТА ЕКСПРЕС ТВРДИ ДА ЋЕ У БЕРЛИНУ НА СТОЛУ БИТИ „НОВИ ОКВИРНИ СПОРАЗУМ“

УОЧИ предстојећег српско-албанског скупа у Берлину, 29. априла, Газета Експрес пише да ће се на том мини-самиту наћи приједлог који неће бити у корист Приштине.

„Највјероватније ће бити предложено да Србија добије неку врсту суверенитета на одређеним територијама Косова“, наводи тај приштински лист уз подсјећање да се Њемачка противи идеји корекције граница.

Из њемачке владе приштинском дневнику су саопштили да је, како се наводи, циљ Меркелове и Маркона стабилност у региону, уз фокус на дијалог Београда и Приштине.

„Стабилност и позитиван развој догађаја у региону су од великог значаја за канцеларку и предсједника. Њихов циљ је да разговарају са гостима о посебним изазовима с којима се регион суочава, фокусирајући се на односе Косова и Србије“, пренио је Еџпрес изјаву неименованог портпарола њемачке владе.

У Берлин су позвани предсједник и премијерка Србије, Александар Вучић и Ана Брнабић, предсједник и премијер Албаније, Иљир Мета и Еди Рама и представници приштинских институција, Хашим Тачи и Рамуш Харадинај.

За евентуалне теме које би се могле наћи на столу у Берлину, Експрес тврди да је то „нови оквирни споразум“, не прецизирајући, међутим, шта је садржавао „стари оквирни споразум“, за који су представници Београда и Приштине, али и међународне заједнице тврдили да још не постоји.

Иако је Харадинај раније најавио да ће позвати Тачија на разговор ради усклађивања ставова уочи састанка у Берлину, лист примјећује да представници приштинских институција тамо, ипак, одлазе неусаглашени.

Када је ријеч о предстојећем сусрету у Берлину, иначе, и Тачи и Харадинај су више говорили о томе да ће инсистирати на што хитнијем одобравању визне либерализације за грађане Косова, док је предсједник Србије рекао да од тог сусрета не очекује ништа.

(Танјуг)

 

1 коментар

  • Резиме.. вијест је објавио Танјуг, Грозова „телеграфска“ агенција, која је још 2015.године објавила да престаје са радом, али неким чудом, и парама пореских обвезника у Србији, и даље неуморно шири комуно-пропаганду и то са позиције званичне државне новинске агенције. Хроми Даба је бацио кашику прије безмало 40 година, али је данас живљи у срцима својих пионира на педеро-власти неголи је био за србофобног му живота. Те црвеномахрамлије и даље, предано и по налогу из коминикеја, који свакодневно стижу из Савеза Европских „Социјаљистистићких“ Република у Бриселу, додатно залуђују ионако ојађене Србе саопштењима како се „Приштини неће свидјети“ шта им овај кловн са попушачким устима, ампутираним смислом за хумор и једва примјетном, такорекућ „шавмантном гововном“ маном, својственом само „квубу доживотних чванова љубитеља вика и дева ц’веног војводе“, тако „мудво спвема“. Замисли само какву ће тек буквицу очитати шиптарима, кад је чак и оном генијлацу Весићу успио да одржи предавање из познавања историје развлачења каблова и гондолијерства на Калемегдану и тако почасним докторатима из генеалогије
    чери парадајза и рубљо-ђото иконосликарства придружио још један. Има кече рамитачију да спадне кад АВ-АВ зарежи за канцеларију у Митровици која ће по вољи и аутономији Заједнице свпских општина издавбати или шиптарске личне карте или шиптарске пасоше, тако да Косовци могу да, демократски и на два начина, прекроче гранични прелаз са Србијом.
    И тако.. Танјуг преноси да су шиптари неусаглашени, исто као и мути Ангелина и тата Микрон, Суперхик из Фекетића не очекује ништа јер је неусаглашен са самим собом, тица Додо плаче за Нотр Дамом више него за Косовом, а наша премијерка, која је дугој листи успјеха придодала и очинство, се спрема на одмор на Лезбосу.. са мајком свог дјетета. Аферим.

Кликни овде да поставиш коментар