Главно Федерација/БиХ

Охрабрена СДА тврди да су закључци Народне скупштине РС антидејтонски и антиуставни

ОТВОРЕНО ПОЗВАЛА ВАЛЕНТИНА ИНЦКА ДА ПРОТИВ СРПСКЕ ПРЕДУЗМЕ „АДЕКВАТНЕ И КОНКРЕТНЕ МЈЕРЕ“
  • Главна бошњачка странка навела да није изненађена што је руски амбасадор „усамљен у подршци дијелу политичких странака из Републике Српске у њиховом антидејтонском дјеловању“

СТРАНКА демократске акције (СДА) поздравила је став Управног одбора Савјета за спровођење мира (ПИЦ) у којем су, како наводе, изнесене оправдане и на чињеницама засноване критике антидејтонских и антиуставних закључака Народне скупштине Републике Српске.

У саопштењу се наводи да СДА не изненађује да је руски амбасадор „усамљен у подршци дијелу политичких странака из Републике Српске у њиховом антидејтонском дјеловању“.

„Наводећи кључне чињенице Дејтонског мировног споразума, ПИЦ је тачку по тачку оспорио закључке Народне скупштине Републике Српске и врло јасно указао на антидејтонске намјере које стоје иза њих“, додаје се у саопштењу СДА.

Из СДА наводе да мандат ПИЦ-а није само у томе да констатује антидејтонске активности, већ да коначно предузме адекватне и конкретне мјере поводом нарушавања Дејтонског споразума.

Ова странка позива ПИЦ да подржи високог представника и да са ријечи пређе на дјеловање на које га обавезује његов мандат, јер сматра да ће изостанак конкретне реакције и даље само охрабривати антидејтонске активности и водити даљој дестабилизацији.

Амбасадори земаља чланица Управног одбора Савјета за спровођење мира одбацили су данас усвојене закључке у Народној скупштини Републике Српске јер сматрају да се заснивају на погрешном тумачењу Дејтонског мировног споразума.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар