Glavno Federacija/BiH

Ohrabrena SDA tvrdi da su zaključci Narodne skupštine RS antidejtonski i antiustavni

OTVORENO POZVALA VALENTINA INCKA DA PROTIV SRPSKE PREDUZME „ADEKVATNE I KONKRETNE MJERE“
  • Glavna bošnjačka stranka navela da nije iznenađena što je ruski ambasador „usamljen u podršci dijelu političkih stranaka iz Republike Srpske u njihovom antidejtonskom djelovanju“

STRANKA demokratske akcije (SDA) pozdravila je stav Upravnog odbora Savjeta za sprovođenje mira (PIC) u kojem su, kako navode, iznesene opravdane i na činjenicama zasnovane kritike antidejtonskih i antiustavnih zaključaka Narodne skupštine Republike Srpske.

U saopštenju se navodi da SDA ne iznenađuje da je ruski ambasador „usamljen u podršci dijelu političkih stranaka iz Republike Srpske u njihovom antidejtonskom djelovanju“.

„Navodeći ključne činjenice Dejtonskog mirovnog sporazuma, PIC je tačku po tačku osporio zaključke Narodne skupštine Republike Srpske i vrlo jasno ukazao na antidejtonske namjere koje stoje iza njih“, dodaje se u saopštenju SDA.

Iz SDA navode da mandat PIC-a nije samo u tome da konstatuje antidejtonske aktivnosti, već da konačno preduzme adekvatne i konkretne mjere povodom narušavanja Dejtonskog sporazuma.

Ova stranka poziva PIC da podrži visokog predstavnika i da sa riječi pređe na djelovanje na koje ga obavezuje njegov mandat, jer smatra da će izostanak konkretne reakcije i dalje samo ohrabrivati antidejtonske aktivnosti i voditi daljoj destabilizaciji.

Ambasadori zemalja članica Upravnog odbora Savjeta za sprovođenje mira odbacili su danas usvojene zaključke u Narodnoj skupštini Republike Srpske jer smatraju da se zasnivaju na pogrešnom tumačenju Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar