Главно Странке

Опозиција тражила оригинал Програма реформи БиХ и смјену министра Лукача

ПОСЛАНИЦИ ДВИЈУ ОПОЗИЦИОНИХ ПАРТИЈА ОРГАНОИЗОВАЛИ ПРОТЕСТ „ДОСТА ЈЕ“
  • Миладин Станић, шеф Клуба посланика СДС: „Нема рјешења без револуције
  • Предсједник ПДП Бранислав БОРЕНОВИЋ:  Драго ми је што се велики број људи окупио да опозицији пружи подршку.Захвалан сам свима који су спремни да иду у ову борбу за Републику Српску

ПОСЛАНИЦИ опозиције у Народној скупштини Републике Српске одржали су у парку Младен Стојановић протест под називом „Доста је“, који је прије интонирања химне „Боже правде“ отворио посланик ПДП-а у Народној скупштини Драшко Станивуковић.

Миладин Станић, шеф Клуба посланика СДС рекао је да веће преваре и издаје није било као неки дан у НСРС и да „нема рјешења без револуције“ те да никада у историји Народне скупштине Републике Српске није дошао лажни документ те да се то не може опростити.

Посланици опозиције истакли су да се Програмом реформи БиХ понижавају цио народ и Република Српска.

Небојша Вукановић, посланик у Народној скупштини Републике Српске рекао је да је започео отпор те да се неће зауставити док сваки човјек не буде слободан у Републици Српској.

Јелена Тривић, посланик ПДП у НСРС, нагласила је да лажни документ и физичко насиље урушавају Народну скупштину те да постоје два захтјева за смјену министра Лукача и утврђивање одговорности за слање лажног документа у Скупштину.

Станивуковић је на скуп донио гипс на којем је написао „оставка“ и потом га прослиједио окупљенима да се потпишу у знак тражења оставке министра Лукача.

Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић поручио је да му је драго што се велики број људи окупио у парку како би опозицији пружио подршку.

„Мени је срце велико као Република Српска када видим ове младе, храбре одговорне честите људе који долазе из народа. Захвалан сам свима који су спремни да иду у ову борбу за Републику Српску“, рекао је Бореновић.

Опозициони посланици су захтијевали да добију оригинални документ Програма реформи који је упућен у сједиште НАТО-а у Брисел.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар