Vjere Glavno

Patrijarh Irinej prošetao sa episkopom Teodosijem ulicama Peći

U TOM GRADU ZAJEDNO POSJETILI OBNOVLJENU CRKVU SVETOG JOVANA - MITROPOLIJU
  • Patrijarh primio u Pećkoj Patrijaršiji i učenike srednjih škola iz Gračanice, Prilužja, Lapljeg Sela i Gušterice sa kojima je razgovarao o značaju njihovog obrazovanja, pozivajući ih da budu spremni da preuzmu kormilo kojim će voditi srpski narod na Kosovu i Metohiji

NJEGOVA Svetost Patrijarh srpski g. Irinej služio je 13. aprila 2019. godine svetu arhijerejsku Liturgiju u Pećkoj Patrijaršiji

Sasluživali su Preosvećeni Episkop raško-prizrenski g. Teodosije, protojerej-stavrofor Stojadin Pavlović, sveštenstvo i sveštenomonaštvo Eparhije-raško-prizrenske, a pored sestrinstva manastira Božanskoj Liturgiji prisustvovao je veliki broj vjernika tog kraja, saopštila je Televizija Hram.

Njegova Svetost Patrijarh srpski g. Irinej boravi u višednevnoj posjeti Kosovu i Metohiji kako bi u predvaskršnjim danima svoj vjerni narod riječima i pastirskom porukom ojačao u molitvi i nadi da ostane i opstane na tim prostorima.

Patrijarh je veći dio dana proveo sa vjernima koji su došli na poklonjenje u, po rečima Svjatjejšeg, najveću srpsku svetinju, a najveća radost mu je bila što je među vjernim narodom bilo i puno djece.

Patrijarh srpski Irinej primio je u Pećkoj Patrijaršiji i učenike srednjih škola iz Gračanice, Prilužja, Lapljeg Sela i Gušterice sa kojim je razgovarao o značaju njihovog obrazovanja pozivajući ih da budu spremni da preuzmu kormilo kojim će voditi srpski narod na Kosovu i Metohiji.

Svjatjejši Patrijarh je prošetao istog dana zajedno sa Episkopom raško-prizrenskim Teodosijem ulicama Peći i tom prilikom posjetio obnovljenu crkvu Svetog Jovana – Mitropoliju koja je porušena u Martovskom pogromu prije osam godina.

 

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar