Glavno RS i matica

Plenković optužio Srbiju za agresiju na Hrvatsku, Bosnu, Sloveniju i Kosovo

U STRAZBURU REPLICIRAO ČLANU DELEGACIJE SRBIJE ALEKSANDRU ŠEŠELJU
  • Šešelj za hrvatskog premijera rekao: „Pred nama je čovek koji glorifikuje Jasenovac, koncentracioni logor za sedamsto hiljada Srba, Jevreja i Roma, koji glorifikuje Blajburg… Plenković je na čelu neonacističke vlasti u srcu Evrope, u zemlji u kojoj su Srbi građani drugog reda“

PREMIJER Hrvatske Andrej Plenković rekao je u Strazburu da je „Srbija izvršila agresiju na Hrvatsku, ali prije toga i na Bosnu, Sloveniju i Kosovo i odgovorna je za ratove”, navodi se u saopštenju Srpske radikalne stranke, u kojem se objašnjava da je Plenković tako replicirao Aleksandru Šešelju, članu srpske delegacije na zasjedanju Parlamentarne skupštine Saveta Evrope.

Prema saopštenju SRS, najprije je Aleksandar Šešelj kritikovao premijera Hrvatske, odnosno njegovo prijepodnevno izlaganje.

„Po mom shvatanju, svrha Saveta Evrope su demokratija, ljudska prava, vladavina prava i antifašizam. Danas, imamo pred nama čoveka koji glorifikuje Jasenovac, koncentracioni logor za sedamsto hiljada Srba, Jevreja i Roma, koji glorifikuje Blajburg”, kazao je Šešelj tokom svog izlaganja.

Rekao je da je Plenković na čelu neonacističke vlasti u srcu Evrope, u zemlji u kojoj su Srbi građani drugog reda, te da je predsednik HDZ, čija je glavna ideologija etničko čišćenje, saopštila je SRS.

„Rukovodstvo Saveta Evrope bi trebalo da se stidi”, istakao je Šešelj, koji je bio prekinut tokom svom obraćanja.

Kako se navodi u saopštenju, Šešelju je replicirao Plenković, koji je naveo da „jabuka ne pada daleko od drveta”.

„Predsjednik stranke, njegov otac je osuđeni ratni zločinac. Predstavnik ove stranke se zalaže za Veliku Srbiju, koja će obuhvatati teritorije drugih država”, rekao je Plenković i dodao:

„Srbija je izvršila agresiju na Hrvatsku, ali prije toga i na Bosnu, Sloveniju i Kosovo i odgovorna je za ratove”, kazao je Plenković, kojeg, kako je saopšteno, nisu prekidali tokom njegovog izlaganja.  

Tanjug

 

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar