Glavno RS i matica

Popović: Srbija treba da preispita dosadašnji nivo saradnje sa NATO paktom

MINSTAR I LIDER SNP: KFOR I NATO DOPRINELI STVARANJU LAŽNE DRŽAVE KOSOVO
  • Svojim delovanjem protiv interesa Srba i Srbije, misija KFOR-a, koju uglavnom čine zemlje članice NATO pakta, imala je jedino za cilj da opravda NATO agresiju na Srbiju i doprinese stvaranju lažne države Kosovo
  • Srbija posle najnovijih dešavanja na Kosovu, kada je KFOR mirno posmatrao kako kriminalci i separatisti hapse i tuku naš narod, nema nikakav interes da u bilo kom obliku produbljuje saradnju s NATO paktom, jer je to savez koji na svakom mestu i u svakom trenutku radi protiv interesa srpskog naroda

NA današnji dan, pre dvadeset godina, nakon zločinačke agresije NATO pakta na našu zemlju, snage KFORA ušle su na Kosovo.

Iako su mandatom koji su im dale Ujedinjene nacije i njihov Savet Bezbednosti, imale zadatak da sprovedu Rezoluciju 1244, osiguraju mir i bezbednost u srpskoj pokrajini, i rasformiraju sve terorističke snage separatista iz OVK, snage KFOR to nisu učinile.

Naprotiv, one su svojim svesnim nečinjenjem i pasivnim posmatranjem užasnih događaja koji su usledili nakon povlačenja srpskih snaga bezbednosti, postale direktni saučesnik i krivac za progon preko dvesta hiljada Srba, za paljenje i rušenje manastira i Crkava, za proglašenje nezavisnosti lažne države Kosovo i stvaranja lažne vojske te nakazne tvorevine sastavljene od ubica i terorista.

Misija KFOR-a, posle dve decenije prisustva u našoj južnoj pokrajini, ne može da bude ocenjena drugačije nego kao neuspešna, jer je u svemu bila pristrasna i na strani separatista u Prištini.

Svojim delovanjem protiv interesa Srba i Srbije, misija KFOR-a, koju uglavnom čine zemlje članice NATO pakta, imala je jedino za cilj da opravda NATO agresiju na Srbiju i doprinese stvaranju lažne države Kosovo.

Srbija posle najnovijih dešavanja na Kosovu, kada je KFOR mirno posmatrao kako kriminalci i separatisti hapse i tuku naš narod, nema nikakav interes da u bilo kom obliku produbljuje saradnju s NATO paktom, jer je to savez koji na svakom mestu i u svakom trenutku radi protiv interesa srpskog naroda.

Posle ovih dvadeset godina sramne uloge KFOR-a na Kosovu, Srbija bi trebalo da preispita i dosadašnji nivo saradnje sa NATO paktom, jer ta saradnja očito nije dala nikakav rezultat.

Čvrsto opredeljenje za vojnu neutralnost i saradnju sa partnerskim i prijateljskim državama u jačanju naše vojne moći, jedini su garant naše suverenosti i nezavisnosti, kao i bezbednosti Srba na Balkanu.

(izjava Nenada Popovića, ministra u Vladi Republike Srbije i predsednika Srpske narodne partije)

 

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar