Glavno Stranke

Predsjedništvo SDS očekivano isključilo Mićića, Bjelica tvrdi da to ruši stranku

RASPUŠTEN GRADSKI ODBOR SDS U BIJELJINI, ZA SREĐIVANJE STANJA ZADUŽENI GOVEDARICA I SAVIĆ
  • Poslanik SDS u Narodnoj skupštini Republike Srpske Davor ŠEŠIĆ: Isključenje Mićića vodi stabilizaciji i jačanju jedinstva  stranke
  • Potpredsjednik SDS Milovan BJELICA: Bivši predsjednici čiste SDS od pobjednika

KAKO je i najavljivano, predsjedništvo SDS jednoglasno je isključilo iz stranke Miću Mićića, gradonačelnika Bijeljine i predsjednika Gradskog odbora SDS-a u Bijeljini.

Takođe očekivano, raspustilo je Gradski odbor SDS-a u Bijeljini, a za `stabilizaciju stranke` u tom gradu zadužilo Rada Savića i Vukotu Govedaricu, članove predsjedništva SDS.

„Do ove odluke je došlo nakon što je Mićić samovoljno kao predsjednik Gradskog odbora SDS-a Bijeljina potpisao koalicioni sporazum s Miloradom Dodikom o formiranju vlasti sa SNSD-om u Bijeljini i zajedničkom nastupu na lokalnim izborima“, rekao je Mirko Šarović, lider SDS-a, nakon sjednice Predsjedništva SDS-a.

Prema tom sporazumu, Mićić će na predstojećim lokalnim izborima biti kandidat za gradonačelnika Bijeljine, a njega će podržati široka koalicija koju će predvoditi SNSD.

U sporazumu se još navodi da će Mićić biti kandidat za gradonačelnika, ali da će nakon dvije godine po principu rotacije funkciju gradonačelnika preuzeti SNSD, najvjerovatnije zamjenik gradonačelnika.

U sporazumu se navodi da će se u gradu raditi zaštita od poplava, autoput, zatim da će biti izmještena autobuska stanica na novu lokaciju, izgrađeni sistemi za navodnjavanje, studentski dom itd.

Poslanik SDS u Narodnoj skupštini Republike Srpske Davor Šešić uvjeren je da isključenje Mićića vodi stabilizaciji i jačanju jedinstva  stranke.

Međutim, potpredsjednik SDS-a Milovan Bjelica upozorio je da bivši predsjednici čiste SDS od pobjednika.

Bjelica smatra da Mićić treba da iskoristi mehanizme i da traži da o njegovom statusu u stranci odlučuju Glavni odbor i Skupština stranke, da ne dopusti da nekoliko ljudi u „krnjem predsjedništvu“ stranke, a tu su i oni koji su u stranku ušli nedavno, potru sve ono što je 25 godina radio.

On je podsjetio da je Mićić u SDS-u od 1996. godine i da je toliko godina dobijao izbore.

Bjelica je ocijenio da je SDS uzdrman i da je kriza postala njegovo normalno stanje.

„Skoro cjelokupno mirnodopsko djelovanje SDS-a potresa neka vrsta teških odluka i unutrašnjih problema, a iz toga može da se izuzme jedino period od osnivanja do rata“, dodao je on.

On je naglasio da je danas Predsjedništvo stranke okupirano bivšim predsjednicima, „gubitnicima izbora, ljudima koje su razvlačili po ulici i ustoličavali za predsjednika, koji nisu imali hrabrosti da se lično kandiduju ni za jednu funkciju nikada“.

„Imamo političare bez autoriteta, podrške u sopstvenom biračkom tijelu, ali s nepresušnom željom da djeluju iz sjenke, da podrivaju i rovare. Sada mi pada na pamet da su oni istinski trojanci u našim redovima“, naveo je Bjelica.

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar