Главно Свијет

Путин руководи `дистанционо` јер је код љекара са којим се руковао откривен вирус корона

ПЕСКОВ: СВЕ ПРЕДСЈЕДНИКОВЕ АНАЛИЗЕ СУ НОРМАЛНЕ, ИПАК СУ ПРЕДУЗЕТЕ ПОТРЕБНЕ МЈЕРЕ

Денис Проценко и Владимир Путин

ВЛАДИМИР Путин опредјелио се за рад преко видео везе због ширења новог корона вируса, рекао је новинарима портпарол Кремља Дмитриј Песков.

Он је ово објавио дан пошто је главни љекар водеће московске болнице гдје се лијече пацијенти од Ковида 19, Денис Проценко који је примио Путина у својој установи прошле недјеље, рекао да је заражен корона вирусом.

«Предсједник више воли ових дана све да ради преко видео везе“, рекао је Песков уочи састанка Путина и руске владе који ће неуобичајено бити одржан путем видео линка.

„Ми предузимамо све мјере предострожности“, додао је Песков.

Проценко, главни љекар болнице Комунарка у предграђу Москве која је постала главна установа за обољеле од Ковида 19, јуче је јавио да је и он заражен али да нема забрињавајуће симптоме.

Путин (67) је 24. марта посјетио болницу, а он и љекар су се тада руковали, заједно ишли лифтом и разговарали без заштитних маски.

„Сви који су били са предсједником у Комунарки се свакодневно тестирају на корона вирус“, рекао је Песков, који је већ синоћ дао уверавања да су анализе руског предсједника „нормалне“.

Упитан да ли се Путин и даље рукује са својим саговорницима када их сретне Песков је рекао да наравно сви сада држе социјалну дистанцу.

У Русији је од понедјељка половина становништва у изолацији да би се спријечило ширење епидемије од које је до сада у земљи регистровано 2.777 заражених, и 24 умрлих.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар