Главно Свијет

Путин: Русија и Украјина поново ће имати више него пријатељске – савезничке односе

У НОВОМ ФИЛМУ ОЛИВЕРА СТОУНА ПРОРЕКАО: НА КРАЈУ ЋЕМО ИПАК ДОЋИ ДО ТОГА

ЗБЛИЖАВАЊЕ Русије и Украјине је неизбјежно, као што је и неизбјежан савезнички однос између двије државе, сматра руски лидер Владимир Путин.

У сваком случају, неизбјежна је изградња нормалних, пријатељских, рекао бих и више него пријатељских, савезничких односа. На крају ћемо ипак доћи до тога. Зближавање је неизбјежно“, рекао је Путин у новом филму америчког режисера Оливера Стоуна У борби за Украјину“, који је приказан на фестивалу у италијанској Таормини.

Руски лидер је констатовао да пропаганда актуелних власти у Украјини, које оптужују Русију за трагичне догађаје из 2014. године, отежава односе између двије државе.

Путин је саопштио да му је познато да су грузијски снајперисти учествовали у догађајима на Мајдану незалежности (Тргу независности), али у потпуности искључује да је тадашње украјинско руководство употребило силу за завођење реда.

Знам да тадашње власти на челу са предсједником Јануковичем нису користиле војску, нити су жељеле да дају повод опозицији да употреби силу“, сматра руски предсједник, преноси Спутњик.

Он је додао да му је Јанукович више пута говорио да му на памет није падала идеја да употреби силу против цивила, чак ни против људи који су узели оружје у руке“.

У потпуности искључујем да је он то могао да уради, док су они који су тражили повод за државни удар то могли“, нагласио је Путин.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар