Glavno RS i matica

Putin Vučiću: Moskva visoko cijeni strateško partnerstvo sa Srbijom

U PISMI-ČESTITKI RUSKOG LIDERA SE NAGLAŠAVA DA RAČUNA NA DALJU KONSTRUKTIVNU SARADNJU
  • Ambasador RF Aleksandar Čepurin ponovio stav Rusije o pitanju Kosova i Metohije i istakao da je uvođenje taksi na srpsku robu neodgovoran korak Prištine koji je ugrozio dijalog i, prije svega, život Srba na Kosmetu

PREDSJEDNIK Rusije Vladimir Putin čestitao je predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću Dan državnosti i istakao da zvanična Moskva visoko cijeni odnose strateškog partnerstva sa Srbijom, te naglašava da se saradnja dveju zemalja dinamično razvija u najrazličitijim oblastima.

Putinovo pismo predsjedniku Srbije uručio je danas ruski ambasador u Beogradu, Aleksandar Čepurin, saopštila je Pres služba Predsednika.

U pismu se kaže:

„Poštovani gospodine predsjedniče,

Primite srdačne čestitke povodom nacionalnog praznika – Dana državnosti Srbije.

U Rusiji se visoko cijene odnosi strateškog partnerstva sa Srbijom. Sa zadovoljstvom naglašavamo da se saradnja između naših zemalja dinamično razvija u najrazličitijim oblastima.

Želio bih da vam još jednom zahvalim na toplom prijemu koji je priređen meni i ruskoj delegaciji u Beogradu. Računam na nastavak našeg konstruktivnog dijaloga i zajedničkog rada na bilateralnoj i međunarodnoj agendi.

Iskreno vam želim dobro zdravlje i uspjehe, a bratskom narodu Srbije – blagostanje i prosperitet“, navodi se u pismu predsjednika Ruske Federacije.

Predsjednik Vučić je zahvalio predsjedniku Putinu na čestitkama.

U razgovoru sa ambasadorom Čepurinom su razmotrena pitanja bilateralne saradnje i izraženo očekivanje da će Međuvladina mješovita komisija za saradnju da konkretizuje dogovore postignute prilikom posjete predsjednika Putina Srbiji, navodi se u saopštenju.

Čepurin je ponovio stav Rusije o pitanju Kosova i Metohije i istakao da je uvođenje taksi na srpsku robu neodgovoran korak Prištine koji je ugrozio dijalog i, prije svega, život Srba na Kosmetu.

(Tanjug)

 

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar