Glavno Federacija/BiH

Radmanović: Izetbegovićeva priča o „komandovanju BiH“ iz Srpske je – ucjena

„RS NE POSTAVLJA USLOVE – SAMO NEKA SA FORMIRA VLAST U SKLADU SA IZBORNOM VOLJOM“

ZAMJENIK predsjedavajućeg Predstavničkog doma parlamenta BiH Nebojša Radmanović ocijenio je danas kao jednu vrstu ucjene stav lidera SDA Bakira Izetbegovića da entitet ne može komandovati BiH.

„BiH je zemlja koja ima Ustav i često Izetbegović ne poštuje taj ustav, a poziva druge da ih disciplinuje“, rekao je Radmanović novinarima u Beogradu gdje zajedno sa zamjenikom predsjedavajućeg Doma naroda parlamenta BiH Nikolom Špirićem učestvuje na zasjedanju Skupštine Interparlamentarne unije.

Radmanović je istakao da se ne može na taj način razgovarati o formiranju vlasti jer je to jedna vrsta ucjene.

On je naveo da iz Republike Srpske niko nije postavljao nikakve uslove za formiranje vlasti, osim da se to uradi u skladu sa izbornom voljom građana.

„I danas ostajemo kod toga, nemamo uslova. Spremni smo sutra da konstituišemo vlast bez ikakvih uslova, oslanjajući se na to ko je koliko glasova dobio u svom narodu“, rekao je Radmanović.

Izetbegović je ranije danas izjavio da će stvari u BiH biti status sve dok SNSD ne odluči prihvatiti da entitet ne može komandovati BiH, te da se ne može načeti ili rasturiti ustavnopravni konstrukt BiH.

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar