Влада РС Главно

Радојичић: Данас имамо невидљивог непријатеља, али – побјеђујемо

ГРАДОНАЧЕЛНИК – НА 75-ГОДИШЊИЦУ ОСЛОБОЂЕЊА - ЧЕСТИТАО БАЊАЛУЧАНИМА ДАН ГРАДА

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић, предсједник Скупштине града Зоран Талић и генерални конзул Србије у Бањалуци Владимир Николић одају пошту ослободиоцима града полажући вијенац на Тргу палих бораца

  • „Ово је борба у којој се ослањамо једни на друге, борба у којој морамо помагати једни другима, и зато је важно да сви заједно и солидарно прођемо кроз овај изазов“
  • „Када заврши и овај изазов, сигуран сам да ће се наш град убрзо вратити на стазу развоја и да ћемо из актуелне ситуације изаћи као побједници“

ГРАДОНАЧЕЛНИК Бањалуке Игор Радојичић честитао је данас свим суграђанима Дан града, уз поруку да ће Бањалука побиједити у бици против епидемије вируса корона, као што је прије тачно 75 година дочекала ослобођење од фашизма.

У честитки, Радојичић је указао да Бањалука слави 22. април у знак сјећања када је у наш град, прије 75 година, дошла слобода.

„Били смо дио свјетског антифашистичког покрета, на то смо поносни и због тога славимо овај дан. У 75 година, колико је прошло од тог датума, Бањалука се суочила са многобројним и различитим изазовима. Из сваког од тих изазова, наш град је изашао као побједник. Сваки пут, Бањалука се враћала љепша, развијенија и боља. Данас имамо противника који је невидљиив, односно суочавамо се са ширењем новог вируса. Сигуран сам да ћемо побиједити и овај изазов. Позивам вас да највише помогнемо онима који су најугроженији“, казао је градоначелник.

Он је додао да је неколико десетина хиљада Бањалучана данас затворено у својим кућама, првенствено због свог здравља.

„Помозимо нашим старијим суграђанима, помозимо онима којима је здравље угрожено, којима је ослабљен имунитет, лицима са инвалидидтетом и свима онима којима је помоћ потребна у овом времену. Будимо солидарни, будимо комшије, будимо суграђани“, казао је Радојичић.

Он је додао да смо у протеклих шест седмица, колико траје ова борба, показали да можемо и знамо, да је спријечено неконтролисано ширење епидемије, те да су заштићени животи људи.

„Показали смо да знамо предузети благовремене и дисциплиноване мјере. Хвала свима који сте заједничким снагама успјели у овој борби. Ово је борба у којој се ослањамо једни на друге, борба у којој морамо помагати једни другима, и зато је важно да сви заједно и солидарно прођемо кроз овај изазов“, нагласио је Радојичић.

Он је додао да на Дан града уобичајено је да се дођељују награде.

„Неподијељено је мишљење да би награде, у овом тренутку, требало да упутимо јунацима нашег времена. Сигуран сам да, на оваој дан, могу подијелити заједничка осјећања да награде упутимо јунацима овог времена, бројним људима којима не знамо ни имена. Прво здравственим радницима, који сада воде борбу за људске животе. Затим онима који омогућавају да се живот колико-толико нормално одвија – полицајцу, ватрогасцу, продавачу у маркету. Сви они су јунаци овог времена, који и под изазовом епидемије, омогућавају да Бањалука живи и ради“, навео је градоначелник.

На крају честитке, Радојичић је истакао да је Бањалука главни град и центар Републике Српске и да  мора бити примјер другима.

„Ми смо и регионални центар у који људи треба да долазе са радошћу и да у њему живе. Када заврши и овај изазов, сигуран сам да ће се наш град убрзо вратити на стазу развоја и да ћемо из актуелне ситуације изаћи као побједници. Срећан вам дан града и вјерујем у нашу заједничку побједу“, поручио је Радојичић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар