Главно РС и матица

Шаиновић: Слободан Милошевић је био велики државник у тешко вријеме

НА ГРОБУ ПРЕДСЈЕДНИКА СРБИЈЕ И СРЈ ДЕЛЕГАЦИЈЕ СОЦИЈАЛИСТА, РАДИКАЛА, ПОКРЕТА СОЦИЈАЛИСТА...
  • Немања ШАРОВИЋ: „Њега су нападали што није прихватио окупацију Србије, што није прихватио да кроз четири године Албанци могу самостално на референдуму да одлуче о својој независноти. Данас се заиста види да је Милошевић био потпуно у праву. Сигурни смо да ће историја много боље судити о њему него што то сада раде они који су у врху државне власти“

ГРОБ Слободана Милошевића у Пожаревцу – на 13-годишњицу његове смрти – посјетила је делегација Социјалистичке партије Србије у којој су били високи функционери СПС Никола Шаиновић, Милутин Мркоњић и Угљеша Марковић, као и представници и симпатизери СПС из Пожаревца, Браничевског округа и Србије.

Обраћајући се присутним новинарима Шаиновић је рекао:

„Ми смо дошли данас овде да обележимо тринаест година од смрти председника Југославије Слободана Милошевића. Он је био велики државник у тешко време, симбол борбе за српски народ и опстанак. Такође, ове године обележавамо и двадесет година од када је у СБ УН донешена Резолиција 1244 и двадесетчетири године од Дејтонског споразума, који су темељи мира и гарант опстанка на овим просторима. То нам је у наслеђе оставила Милошевићева дипломатска борба“.

Шаровић: Жалосно  је што на гробу Милошевића нема државне делегације

НА ГРОБ бившег предсједника Србије и СР Југославије Слободана Милошевића у Пожаревцу поводом тринаест година од његове смрти вијенце и свијеће положила је данас и делагација пожаревачког Окружног одбора Српске радикалне странке (СРС) предвођења замјеником предсједника те странке Немањом Шаровићем.

Он је казао да је жалосно што је на гробу Милошевића на дан његове „мученичке смрти“ врло мало људи и да нема ни једне државне делегације.

„Заборављена је чињеница да је Слободан Милошевић више пута био биран на непосредним изборима и да је освајао огроман број гласова. Одаје се почаст онима који за Србију нису урадили ништа добро, а много тога лошег, попут Зорана Ђинђића“, изјавио је Шаровић.

Он је подсјетио да је СРС још пре 13 година упозоравала да је Милошевић убијен јер је сметало што се до краја борио и износио истину, прије свега о страдању српског народа.

„Ускоро се навршава и 20 година од бомбардовања СР Југославије и данас је јасније него икада да то бомбардовање није имало никакве везе ни са Слободаном Милошевићем ни са политиком Србије 90-тих година, већ са тежњом западних сила да распарчају, ослабе и умање Србију и да нам отму Косово и Метохију“, оцијенио је Шаровић.

Према његовим ријечима, они који су бомбардовали Србију 1999. године нису до данас промијенили свој однос према Србима.

„Ми смо видели такозвану Приштинску платформу за преговоре, прецизније речено платформу за понижавање Србије. Нама радикалима је јасно да то није приштинска платформа, већ да је то оно што су они добили са Запада, од водећих земаља Европске уније, да би опет понудили Србији оно што нико не може да прихвати“, изјавио је Шаровић.

Он је казао да је сличним изазовима, као што је данашња Платформа Приштине био суочен и Милошевић у Рамбујеу.

„Њега су нападали што није прихватио окупацију Србије, што није прихватио да кроз четири године Албанци могу самостално на референдуму да одлуче о својој независноти. Данас се заиста види да је Милошевић био потпуно у праву. Сигурни смо да ће историја много боље судити о њему него што то сада раде они који су у врху државне власти“, рекао је Шаровић.

Гроб Слободана Милошевића обишли су данас и унук Марко Милошевић и снаја Милица, предсавници Покрета социјалиста, као и његови поштоваоци из Пожаревца и околних мјеста.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар