Главно Странке

Шаровић и Бореновић: Прекршена резолуција Скупштине РС о војној неутралности

ШАРОВИЋ: ДОКУМЕНТОМ УСВОЈЕНИМ У ПРЕДСЈЕДНИШТВУ БиХ АКТИВИРАН ЈЕ МАП И ПРОДАТА СРПСКА
  • Бранислав БОРЕНОВИЋ: „Додик је пристао да БиХ и република снажно и незаустављиво иду у НАТО“

МИРКО Шаровић, министар спољне трговине и економских односа, прокоментарисао је договор чланова Предсједништва БиХ о документу који ће БиХ послати у Брисел ријечима да је српски члан Милорад Додик „продао Републику Српску“.

„Иако је обећавао да никада неће прихватити АНП, сада је потпуно јасно да је пристанком на овај документ, како год да се он звао, Додик активирао МАП и продао Републику Српску“, рекао је Шаровић.

Шаровић саматра да је Додик својим гласом добио мандатара, али је то, како каже, платио уласком Републике Српске у НАТО савез.

„Којим год именом овај документ сада назвао, а сигурно ће се правдати ових дана да то није то, јасно је да је Додик прекршио резолуцију НСРС о војној неутралности. Тиме је себе поставио високо на срамној љествици особа које су донијеле једну од кључних одлука погубних за интересе грађана и циљеве Републике Српске“, закључио је Ша

И предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић сматра да је данашње именовање Зорана Тегелтије из СНСД-а за предсједавајућег Савјета министара „резултат одлуке да у сједиште НАТО-а у Бриселу буде послат први документ којим се активира Акциони план за чланство (МАП) БиХ у том војном савезу“.

„Лидер СНСД-а Милорад Додик је тиме одлучио да Република Српска и БиХ иду снажно и незаустављиво у НАТО“, рекао је Бореновић на конференцији за новинаре у Бањалуци.

Он је оцијенио да је „СНСД тиме погазио одлуке Народне скупштине Републике Српске, међу којима је и Резолуција о војној неутралности“.

Предсједништво БиХ је на ванредној сједници именовало Зорана Тегелтију за предсједавајућег Савјета министара, а одлука ће бити достављена у даљу процедуру надлежној комисији Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар