Glavno Stranke

Šarović i Borenović: Prekršena rezolucija Skupštine RS o vojnoj neutralnosti

ŠAROVIĆ: DOKUMENTOM USVOJENIM U PREDSJEDNIŠTVU BiH AKTIVIRAN JE MAP I PRODATA SRPSKA
  • Branislav BORENOVIĆ: „Dodik je pristao da BiH i republika snažno i nezaustavljivo idu u NATO“

MIRKO Šarović, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa, prokomentarisao je dogovor članova Predsjedništva BiH o dokumentu koji će BiH poslati u Brisel riječima da je srpski član Milorad Dodik „prodao Republiku Srpsku“.

„Iako je obećavao da nikada neće prihvatiti ANP, sada je potpuno jasno da je pristankom na ovaj dokument, kako god da se on zvao, Dodik aktivirao MAP i prodao Republiku Srpsku“, rekao je Šarović.

Šarović samatra da je Dodik svojim glasom dobio mandatara, ali je to, kako kaže, platio ulaskom Republike Srpske u NATO savez.

„Kojim god imenom ovaj dokument sada nazvao, a sigurno će se pravdati ovih dana da to nije to, jasno je da je Dodik prekršio rezoluciju NSRS o vojnoj neutralnosti. Time je sebe postavio visoko na sramnoj ljestvici osoba koje su donijele jednu od ključnih odluka pogubnih za interese građana i ciljeve Republike Srpske“, zaključio je Ša

I predsjednik PDP-a Branislav Borenović smatra da je današnje imenovanje Zorana Tegeltije iz SNSD-a za predsjedavajućeg Savjeta ministara „rezultat odluke da u sjedište NATO-a u Briselu bude poslat prvi dokument kojim se aktivira Akcioni plan za članstvo (MAP) BiH u tom vojnom savezu“.

„Lider SNSD-a Milorad Dodik je time odlučio da Republika Srpska i BiH idu snažno i nezaustavljivo u NATO“, rekao je Borenović na konferenciji za novinare u Banjaluci.

On je ocijenio da je „SNSD time pogazio odluke Narodne skupštine Republike Srpske, među kojima je i Rezolucija o vojnoj neutralnosti“.

Predsjedništvo BiH je na vanrednoj sjednici imenovalo Zorana Tegeltiju za predsjedavajućeg Savjeta ministara, a odluka će biti dostavljena u dalju proceduru nadležnoj komisiji Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

 

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar