Glavno Stranke

SDS će naredne nedlje odgovoriti prihvata li ponudu da dobije mjesto u Savjetu ministara BiH

DODIK: SDS BI OSTALA U OPOZICIJI U SRPSKOJ, ALI NAM U SARAJEVU TREBA „JAKA REPREZENTACIJA“

MILORAD Dodik, predsjednik SNSD-a, na sastanku s predstavnicima SDS-a ponudio je Vukoti Govedarici, predsjedniku te stranke, ministarsko mjesto u Savjetu ministara BiH.

Dodik je rekao da SDS ostaje opozicija u RS, ali da je važno da RS u Sarajevu ima jaku reprezentaciju, te da je iz tog razloga ponudio PDP-u i SDS-u učešće u novoj vlasti na nivou BIH.

Govedarica je rekao da će ta stranka naredne sedmice donijeti odluku o tome da li će prihvatiti ovaj prijedlog, te da će, u slučaju pozitivnog odgovora, oni odlučiti ko bi mogao biti njihov kandidat.

Osim o ovim temama, kao i na sastanku s PDP-om, bilo je govora o boljoj kontroli rada javnog radiotelevizijskog sistema u RS kroz posebno parlamentarno tijelo, kao i o potrebi izmjene Izbornog zakona BiH radi transparentnijeg i boljeg izbornog sistema.

Govedarica je rekao da su insistirali da se razgovara o usvajanju zakona o ispitivanu porijekla imovine, koji je najavio da će uskoro biti u parlamentarnoj proceduri, dok je Dodik rekao da već postoje mehanizmi kako bi se imovina mogla provjeravati, ali da ne isključuju razgovore i o toj temi.

Takođe, bilo je govora o povećanju stope PDV-a, ali pod uslovom da dođe do poreskog rasterećenja u RS.

https://www.nezavisne.com/novosti/bih/Dodik-ponudio-Govedarici-mjesto-u-Savjetu-ministara-BIH/529900

 

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar