Glavno Federacija/BiH

Selefije Božić i Hastor pripremali napad na sjedište Sipa

„U KONTAKTU SA DRUGIM LICIMA NABAVLJALI ORUŽJE I EKSPLOZIV ZA TERORISTIČKE NAPADE“

TUŽILAŠTVO BiH podiglo je optužnicu protiv Maksima Božića i Edina Hastora da su planirali i pripremali terorističke napade na zgradu Agencije za istrage i zaštitu BiH (Sipa) i zgradu MUP-a Tuzlanskog kantona.

Božić i Hastor su optuženi da su, kao pripadnici radikalnog selefijskog pokreta, u kontaktu sa drugim licima, nabavljali oružje i eksplozivna sredstva, te planirali terorističke napade, čijim bi izvršenjem ozbiljno destabilizovali političke i ustavne strukture i narušili bezbednosnu situaciju u BiH i regionu, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Namere optuženih otkrili su Tužilaštvo BiH i Sipa, a njihovim hapšenjem sprečeno je izvršenje terorističkog akta, navodi se u saopštenju.

Prilikom pretresa prostorija koje optuženi koriste pronađeno je više bombi i automatsko naoružanje, kao i jurišni prsluci i vojna oprema.

Tokom istrage pronađeni su i dokazi o njihovim nelegalnim aktivnostima sa ciljem pripreme i izvršenja terorističkog akta, ističu iz Tužilaštva.

Božića i Hastora optužnica tereti da su nabavljali i pripremali sredstva, te preduzimali druge radnje kojima su stvarali uslove za izvršenje terorističkog čina, čime su počinili krivično delo terorizam.

Optuženi se nalaze u pritvoru, a optužnica je prosleđena na potvrđivanje Sudu BiH.

 

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar