Glavno RS i matica

Šešelj: Srbija, u krajnjem slučaju, da uhapsi i osudi za „državni udar“ 11 državljana Crne Gore

LIDER SRS TRAŽI DA SRBIJA ODMAH DO KRAJA ZAOŠTRI ODNOSE SA ĐUKANOVIĆEVOM PODGORICOM
  • Nema dokaza, pa nisu ni oni imali dokaze. Pa, kad ih osudimo naći ćemo dokaze

ŠEF poslaničke grupe Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj izjavio je danas da je potrebno zaoštriti odnose sa Crnom Gorom i pitao Vladu i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića zašto nisu preduzeli kontra mjere prema Crnoj Gori zbog procesa u kojem je 11 srpskih državljana osuđeno na zatvorske kazne zbog državnog udara.

„Srbija bi mogla da otkaže međunarodne ugovore koji su u interesu Crne Gore i da otkaže gostoprimstvo crnogorskom ambasadoru, a ako to ništa ne pomogne da odmah uhapsi 11 državljana CG i da ih osudimo za pokušaj državnog udara. Nema dokaza, pa nisu ni oni imali dokaze. Pa, kad ih osudimo naći ćemo dokaze“, rekao je Šešelj na sjednici Skupštine Srbije.

On je, postavljajući pitanja na početku skupštinske sjednice, kazao da je proces optuženima za državni udar bio „montiran“ i ocijenio da Crna Gora ne zaslužuje bilo kakve olakšice srpske vlade, pomoć na bilo kom planu, ekonomskom, stručnom, političkom, jer danas se po njegovoj ocjeni u Crnoj Gori najgore postupa prema Srbima.

„Danas nijedan Srbin ne može da se zaposli u javnom preduzeću, lideri srpskih partija se hapse bez ikakve krivice, režim Mila Đukanovića je prerastao u diktaturu, a sramota bi bilo da demokratska Srbija održava dobre odnose sa takvom državom“, kazao je Šešelj.

On je naveo da bi Srbija trebalo da obavještava svjetsku javnost o tome šta se u Crnoj Gori dešava, te da su sve to razlozi da Srbija „zaoštri do kraja“ odnose sa Crnom Gorom.

(Beta)

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar