Главно Свијет

Шкоро тврди да није рекао да ће „прекопати Јасеновац“, већ да ће „прекопати све архиве“

ОТКРИО ДА МУ ЈЕ ПРАДЈЕД БИО УСТАША И ДА СЕ БОРИО УЗ ПОКЛИЧ „ЗА ДОМ СПРЕМНИ“
  • Мирослав ШКОРО: Ако се ми не можемо договорити како да дођемо до истине (о Јасеновцу), онда зашто не направити међународне комисије које ће то направити за нас и у наше име

НЕЗАВИСНИ кандидат за предсједника Хрватске Мирослав Шкоро тврди да је изјавио „да ће прекопати све архиве“, а не „да ће прекопати Јасеновац“, како су објавили медији у суботу.

„Оно што се догодило протеклих дана јесте да су одсјечене одређене моје изјаве, монтиране су. То се чује и мислим да то чује свако мало дијете. Ако послушате ту вијест која је измонтирана, онда она гласи да ћемо прекопати све. Након тога не иде ријеч ‘Јасеновац’. Толико хрватског језика знамо сви“, казао је хрватски пјевач, а пренио Дневник.хр

Додао је да као научник одговорно тврди да треба прекопати све архиве, да их треба учинити доступним и на научни начин открити истину која ће нас одвести у бољу будућност.

Он је додао да мисли да је оснивање међународне комисије најбоља ствар која се може догодити и истакао да му је драго да је то предлагала и актуална предсједница Колинда Грабар-Китаровић.

„Само је питање је ли то учињено или не. Ако се ми не можемо договорити како да дођемо до истине, онда зашто не направити међународне комисије које ће то направити за нас и у наше име“, казао је Шкоро.

Хрватски медији су у суботу пренијели да на снимку који је објављен на Фејсбуку Шкоро током једног предизборног скупа присталицама поручује да ће „прекопати Јасеновац“ и да се не плаши да говори о усташком поздраву „за дом спремни“, под којим се борио и његов прадјед.

„Ако треба, прекопаћемо све“, поручио је Шкоро према оном што су пренијели медији у Хрватској.

(Танјуг)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар