Главно Странке

СНСД и ДНСостају у коалицији на нивоу Републике Српске

ПАВИЋ: ОДНОСИ У КОАЛИЦИЈИ НЕ СМИЈУ ОПТЕРЕЋИВАТИ ЕКОНОМИЈУ НИ ФУНКЦИОНИСАЊЕ КОАЛИЦИЈЕ
  • ДОДИК: „Ми немамо неких политичких размимоилажења. Имамо неких политичких шумова у оквиру људи на различитим нивоима једне и друге политичке партије, али гдје тога нема? Ово је најскладнија политичка коалиција“

НАША коалиција ће на нивоу РС наставити да функционише, а о проблемима који постоје на локалном и бх. нивоу разговори ће бити настављени у оквиру страначких делегација, рекли су Милорад Додик, председник СНСД и Марко Павић, председник ДНС, који су одржали састанак у Бањалуци.

Павић је рекао да је договорен наставак функцинонисања коалиције на нивоу РС јер је, како је рекао, то у интересу грађана и РС, те да односи у коалицији не смију оптерећивати економију, а да проблеми који постоје не смију бити кочница за даљи рад коалиције.

„Лично сматрам да је наш данашњи разговор напредак и да ће довести полако до смањења тензија“, рекао је Павић.

Он је навео Жељезнице као примјер проблема и неспоразума који постоје на нивоу двије странке, гдје је генерални директор из ДНС-а, а извршни директор из СНСД-а.

„Они иду према својим централама и према странци, а не раде као управа предузећа, странке о томе не разговарају и то је неспоразум. Ми покушавамо да то ријешимо да то не буде тако него да функцинишу као управа која је одговорна за рад Жељезница“, рекао је Павић. 

Додик је рекао да се поштује договор с прошлог састанка са страначким делегацијама да се зауставе сва именовања на било ком нивоу све док се не постигне цјеловит договор двије странке.

„Остаје да се договоримо шта је интерес ДНС-а и осталих коалиционих партнера. Овај састанак треба третирати као уобичајене радне консултације. Ми немамо неких политичких размимоилажења. Имамо неких политичких шумова у оквиру људи на различитим нивоима једне и друге политичке партије, али гдје тога нема? Ово је најскладнија политичка коалиција“, рекао је Додик.

Он је најавио да ће наредних дана бити говора о припремама за посебну сједницу Народне скупштине РС о којој ће, како је рекао, бити говора о статусу и позицији РС у оквиру БиХ.

„Биће говора о темама везано за Дејтонски споразум, али и за праксу која је антидејтонска. Надам се да ћемо потпуно јединствено иступити с приједлогом шта треба радити и након тога усвојити заједничке закључке“, нагласио је Додик.

Додик и Павић су нагласили да ће ускоро бити договорен термин за наредни састанак, који ће бити на нивоу страначких коалиција, те да ће након тога јавности бити саопштени закључци.

https://www.nezavisne.com/novosti/bih/Pavic-i-Dodik-Ostaje-koalicija-na-nivou-RS/566557

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар