Главно Странке

Шпирић: Или ће БиХ европским путем или ће наставити унутрашње сукобе до самоуништења

БОШЊАЧКЕ ПАРТИЈЕ ТРЕБА ДА КОНАЧНО ОДБАЦЕ МЕЂУНАРОДНА „ОРТОПЕДСКА ПОМАГАЛА“

НИКОЛА Шпирић, потпредсједник СНСД, оцијенио је данас да што скорије формирање новог сазива Савјета министара није само имплементација изборних резултата, већ показатељ да ли је БиХ спремна за европски пут или ће наставити да производи унутрашње сукобе до самоуништења.

„Развлачење успостављања власти из бошњачких пратија управо води ка овом горем избору. Њихово очекивање да међународна заједница учини корак за нас највећа је препрека европском путу и напретку ове земље“, рекао је Шпирић Срни.

Према његовим ријечима, договор о новом Савјету министара не смије постати сјеме раздора јер формирањем заједничких институција БиХ показује љепше лице према земљама које треба да јој отворе врата Европске уније и које траже фер однос.

„Чини се да су партије у Сарајеву и сувише времена изгубиле у унутрашњим изједањима и тражењу партнера за улазак у сукобљавања, а не рјешавања питања која стоје пред нама. Бошњачке странке требале би коначно да одбаце `ортопедска помагала` у виду међународне заједнице и крену у отворене договоре унутар БиХ јер то су, на крају, поруке које су стигле из Брисела, Вашингтона, Москве и других центара који јасно поручују да је рјешење у нашим рукама“, каже Шпирић.

Он је оцијенио да ће ускоро бити познато да ли је и како БиХ схватила ове поруке.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар