Главно Федерација/БиХ

Шпирић: Изетбеговићево држање пријети да угрози институције БиХ

„УМЈЕСТО ШТО ПОКУШАВА ДА ДИКТИРА ЕНТИТЕТУ – БОЉЕ БИ МУ БИЛО ДА ИДЕ НА КОМПРОМИС ПОВОДОМ СМ“

ЗАМЈЕНИК предсједавајућег Дома народа парламента БиХ Никола Шпирић оцијенио је данас да би било боље да лидер СДА Бакир Изетбеговић, умјесто што диктира како ће се понашати ентитет, уђе у компромис о формирању Савјета министара.

Шпирић је рекао да није добро нити у складу са здравим политичким начелима да Изетбеговић диктира како ће се понашати ентитет.

Много је боље да води рачуна о БиХ, да уђе у компромис како би дошло до формирања Савјета министара и како би БиХ чинила оно што је интерес свих грађана који живе у њој“, рекао је Шпирић новинарима у Београду гдје са замјеником предсједавајућег Представничког дома парламента БиХ Небојшом Радмановићем учествује на засједању Скупштине Интерпарламентарне уније.

Он сматра да тренутна ситуација пријети да угрози институције БиХ.

„Нажалост, ситуацију којој се сада налази БиХ пријети да угрози институције БиХ. Изетбеговић би требало да посвети пажњу томе, а не ентетету“, рекао је Шпирић.

Изетбеговић је раније данас изјавио да ће ствари у БиХ бити статус кво /статус qуо – непромијењене/ све док СНСД не одлучи прихватити да ентитет не може командовати БиХ, те да се не може начети или растурити уставноправни конструкт БиХ.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар