Glavno Federacija/BiH

Špirić: Neformiranje Savjeta ministara produbilo bi krizu i stvorilo nove podjele

TO BI ZAUSTAVILO I FINANSIRANJE SVIH PROJEKATA NA NIVOU BiH U 2020.

ZAMJENIK predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić upozorio je one koji i dalje pokušavaju da odgode formiranje vlasti u zajedničkim organima da će time produbiti krizu u BiH, zaustaviti reforme, ali i finansiranje svih projekata na nivou BiH u 2020. godini.

„Neophodno je hitno završiti formiranje vlasti u zajedničkim institucijama kako bi bile pokrenute reforme koje se neće moći sprovoditi bez usvojenog budžeta, tim prije što se sjednice Fiskalnog savjeta BiH uopšte ne održavaju niti je razmatran Globalni fiskalni okvir“, ukazao je Špirić.

On je u izjavi Srni naveo da privremeno finansiranje ne može biti saveznik na reformskom putu, koji je jedina opcija za ekonomski razvoj, te da je zbog toga važno realizovati dogovor i odluke članova Predsjedništva BiH koje se odnose na imenovanje novog predsjedavjućeg Savjeta ministara i Program reformi.

„Kada govorimo o odlukama Predsjedništva, treba znati da jedno bez drugoga ne ide. Samo je reformski put ono što nas sve spaja i približava civilizovanom svijetu. To je zajednički sadržalac za bolji život, a ne politička kakofonija koja ne može da nas drži zajedno niti je bilo kome ikada bila od koristi“, istakao je Špirić.

On je naglasio da očekuje mudrost i političku zrelost kako bi se što prije završio proces formiranja vlasti na nivou BiH i kako bi se pristupilo realizaciji Programa reformi koji je usvojilo Predsjedništvo BiH jer bi svako odstupanje od toga produbilo krizu u BiH i stvorilo nove podjele i konfuzije.

(Srna)

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar