Главно Странке

Шпирић: О санкцијама све говори околност да су ми уведене 25 дана уочи избора

„ИАКО СУ САНКЦИЈЕ УВЕЛЕ САД – НА ТО СУ УТИЦАЛИ И ОНИ КОЈИ СРБЕ ПРЕДСТАВЉАЈУ У САРАЈЕВУ“
  • Никола ШПИРИЋ: „Показаће се чији је то рукопис, али моја је порука да нема колебања и да институције Српске и српски народ морају имати принципијелне ставове у одбрани. Политика се може водити само на бази јасних политичких и националних ставова“

ПОСЛАНИК СНСД у Представничком дому парламента БиХ  – Никола Шпирић – рекао је да као искусан политичар може да схвати да се неком не допадају његови политички ставови и да му због тога уводе санкције, али да је политичка шизофренија, а не демократија, да га неко у 21. вијеку уцјењује преко чланова породице, супруге и дјеце.

Шпирић је рекао Срни да му је жао јер је то тако и сматра да ништа није случајно с обзиром да су му санкције уведене 25 дана прије избора.

„Показаће се чији је то рукопис, али моја је порука да нема колебања и да институције Српске и српски народ морају имати принципијелне ставове у одбрани. Политика се може водити само на бази јасних политичких и националних ставова“, оцијенио је Шпирић.

Он је објаснио да су мали народи попут Срба у БиХ у процесу глобализације у великој опасности.

„Поготово ако имају политичке представнике као што су имали ове четири године у Сарајеву и чији рукопис ишчитавам у овој одлуци. Али, нека се они боре с тим. Мени остаје да заједно с народом даље идемо у велику побједу СНСД-а на овим изборима, највећу од Дејтона до данас“, поручио је Шпирић.

Он је рекао да постоје јасне индикације да су на увођење санкција утицали и политички представници Срба који су у власти на нивоу БиХ.

„Постоје јасне индикације чиме се они баве поменуте четири године, а то је прозивање институција Српске. То је била њихова политика у том периоду, али то је њихов образ“, оцијенио је Шпирић.

Он је рекао да га америчке санкције нису пуно погодиле. „Идемо даље. Нема предаје“, поручио је Шпирић.

САД су увеле санкције посланику СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Николи Шпирићу због, како је наведено из Стејт департмента, умијешаности у велику корупцију.

У саопштењу објављеном на интернет страници Стејт департмента наводи се да је Шпирић током вршења дужности посланика био „умијешан у јавну корупцију, укључујући прихватање неприкладних бенефиција у замјену за обављање јавних функција и мијешање у јавне процедуре“.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар