Главно Странке

Шпирић: У БиХ село гори, баба се чешља, а мигранти бирају руте које су им краће и драже

„ИЗГЛЕДА ДА СЕ ЧЕКА ДА САМИ МИГРАНТИ ОДРЖЕ НЕКУ СЈЕДНИЦУ И ДОНЕСУ НЕКУ СВОЈУ ОДЛУКУ“
  • „Управо због стања анархије у коју нас је довела неспособна власт требало би што прије формирати нови сазив Савјета министара, али све су прилике да Бакир Изетбеговић и његова СДА чекају да ови мигранти добију држављанство и да и њима понуди један ресор сразмјерно њиховој бројности“

НИКОЛА Шпирић, потпредсједник СНСД, изјавио је Срни да док друге земље предузимају мјере како би се заштитиле од нелегалног уласка миграната, у БиХ село гори, баба се чешља, а мигранти бирају руте које су им краће и драже јер виде да се нико њима неће позабавити.

„Сви медијски извјештаји из црне хронике гђе се мигранти међусобно убијају, нападају локално становништво, прелазе шумским стазама из државе у државу, нису довољни аргументи за Савјет министара у техничком мандату да предузму бар једну сувислу активност у интересу безбједности грађана БиХ“, упозорио је Шпирић.

Он је подсјетио да је Влада Аустрије јуче одлучила да продужи ванредне контроле на граници с Мађарском и Словенијом како би се заштитила од нелегалног уласка миграната на такозваној „балканској рути“, а Савјет министара у теничком мандату и даље тврди да је ситуација у БиХ под контролом.

Шпирић је указао да је занимљиво да се у извјештајима аустријских медија напомиње да је министар полиције Хереберт Кикл као образложење о новој одлуци навео „латентну пријетњу тероризма“ што би требало да упали аларме у свим земљама региона, а посебно оним које нису чланице ЕУ.

„Тако у БиХ село гори, баба се чешља, а мигранти бирају руте које су им краће и драже јер виде да се нико њима неће позабавити. Управо због оваквог стања анархије у коју нас је довела неспособна власт требало би што прије фомирати нови сазив Савјета министара, али све су прилике да Бакир Изетбеговић и његова СДА чекају да ови мигранти добију држављанство и да и њима понуди један ресор сразмјерно њиховој бројности“, оцијенио је Шпирић.

Имајући у виду комплетну ситуацију са мигрантском кризом и да се у БиХ враћају ратници „Исламске државе“, нагласио је Шпирић, било би неопходно да су координациони тим и надлежне институције у сталном засједању и да проводе безбједносне мјере и акције.

„Али с обзиром на то да смо у БиХ, чекаћемо да мигранти организују неку сједницу и донесу одлуку“, рекао је Шпирић.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар