Главно РС и матица

Србија коначно потпуно изградила Коридор 10 – аутопут до границе са Бугарском

СВЕЧАНОМ ПУШТАЊУ У САОБРАЋАЈ ПРИСУСТВОВАЛИ И БОРИСОВ И ДОДИК
  • Председник Србије Александар ВУЧИЋ: „Срећа је мала реч да опишем колико сам данас срећан. Када смо пре неколико година почели да мењамо земљу, ово сам хтео. Сан је био стотине километара модерних путева. Ово је чудо. Направили смо више километара него за претходних 40 година
  • Председник Владе Бугарске Бојко БОРИСОВ: „Бугарска индустрија користиће овај аутопут у целости, да пласира своју робу ка Европи. Србији нека је са срећом

СРБИЈА је завршила последњи метар Коридора 10.

Деоница источног крака од Просека до Црвене Реке ка бугарској граници свечано је данас пуштена за саобраћај.

Свечаности су присуствовали председник Србије Александар Вучић, премијер Бугарске Бојко Борисов, српски члан Председништва БиХ Милорад Додик, председница Владе Србије Ана Брнабић, као и представници влада две земље, иностраних кредитора и компанија које су радиле на овој деоници.

Присутнима се први обратио премијер Бугарске Борисов.

„Бугарска индустрија користиће овај аутопут у целости, да пласира своју робу ка Европи. Србији нека је са срећом. Желим да га у здрављу користите“, рекао је Борисов на отварању.

После Борисова, наступили су фолкорни ансамбли из источне Србије, а затим се присутнима обратио председник Србије.

„Хвала свим грађанима што сте дошли у оволиком броју. Хвала вам што волите нашу Србију“, рекао је Вучић, а затим се захвалио Борисову и Милораду Додику.

„Срећа је мала реч да опишем колико сам данас срећан. Када смо пре неколико година почели да мењамо земљу, ово сам хтео. Сан је био стотине километара модерних путева. Ово је чудо. Направили смо више километара него за претходних 40 година. Направили смо их да се наши грађани из Европе враћају у нашу државу, да економски напредујемо, да се отварају нове фабрике, да чувамо наше грађане“, рекао је Вучић.

Вучић се осврнуо и на повезивање Бугарске и Србије кроз гасовод.

„Данас овде на Коридору 10 видим срећне људе. Нећемо да станемо овде. Наставићемо да градимо без престанка, да ова земља буде боља“, рекао је Вучић, а затим се захвалио грађевинцима који су градили аутопут, представницима Владе Србије и надлежним предузећима.

Председник Србије је нагласио:

„Морамо се ослањати на сопствене снаге, али и градити пријатељство. И са Бугарском. Премијер Борисов је рекао да сада Србија има своје луке у његовој земљи. А ја кажем да Бугарска може да рачуна да има своје градове у Србији“.

Вучић се затим на бугарском обратио Борисову, што су окупљени испратили аплаузом. Борисов се вратио на бину, где су се срдачно загрлили.

Око тунела на „косини 6“ налазе се транспаренти са натписима „Србија повезује Европу“, „Одговорно ка циљу“, „Градимо ка будућности“, „Пут победе“, „Пут успеха“…

Грађани носе српске заставе и велики транспарент „Будућност Србије“, „Ниш је из Вучића“, са сликом председника Србије.

http://fakti.org/serbian-point/srbija-konacno-potpuno-izgradila-koridor-10-autoput-do-granice-sa-bugarskom

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар