Главно РС и матица

Србија забранила улазак странцима који стижу из Француске, Њемачке, Словеније, Аустрије, Грчке…

ПРЕДУЗЕТЕ И МЈЕРЕ ПРОТИВ НЕСТАШИЦА НАМИРНИЦА И БИТНИХ ПРОИЗВОДА У ПРОДАВНИЦАМА

ВЛАДА Србије данас је донијела одлуку да се страним држављанима који долазе из Француске, Њемачке, Словеније, Аустрије, Шпаније, Грчке и Швајцарске привремено забрани, односно ограничи улазак и кретање ради заштите од вируса корона.

С обзиром на то да је дошло до повећане куповине основних животних намирница и средстава за хигијену, што је у продавницама узроковало несташицу одређених производа, чланови владе донијели су Одлуку о привременој забрани извоза основних животних намирница и средстава за хигијену, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу са медијима.

Ова мјера владе уводи се како би се спријечила несташица и становништво у сваком моменту имало на располагању потребне намирнице у продавницама и трговинским ланцима.

Привремена забрана уласка у Србију остаје за стране држављане који су боравили у Кини, Кореји.

Прецизирано је да се односи искључиво на особе које су боравиле у провинцији Хубеј, граду Дегу и провинцији Сејверни Гјонгсанг Републике Кореје.

Такође остаје на снази забрана привременог уласка у Републику Србију за стране држављане који су боравили у Италији, Исламској Републици Иран и Румунији.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар