Главно Федерација/БиХ

Стенограм Тегелтијиних одговора демантовао Бореновића

МАНДАТАР ЗА САСТАВ САВЈЕТА МИНИСТАРА БиХ НИЈЕ РЕКАО ДА ГА НЕ ОБАВЕЗУЈУ СТАВОВИ НС РС

ПРЕДСЈЕДАВАЈУЋИ Савјета министара БиХ Зоран Тегелтија рекао је на сједници Комисије за избор Савјета министара да ће заступати ставове институција којима руководи и оне одакле долази.

Стенограм са сједнице ове комисије објавила је синоћ Радио-телевизија Републике Српске, чиме су демантоване тврдње предсједника ПДП Бранислава Бореновића да је Тегелтија рекао да га не обавезују ставови и закључци Народне скупштине.

Ваљда је свима јасно да закључци Народне скупштине Републике Српске обавезују Скупштину и институције Српске. Народна скупштина Републике Српске никада сама не може наметнути заједничким институцијама своје закључке, нити одлуке, већ да се политиком консензуса покуша постићи договор о неким темама“, рекао је Тегелтија на сједници ове комисије.

Он је раније изјавио да се не може десити да неће поштовати одлуке Народне скупштине.

Никада нисам рекао да ме не обавезују закључци Народне скупштине. Никада се не може десити да нећу поштовати одлуке Народне скупштине, а оно што сам рекао јесте да Скупштина не може сама спровести одлуке и зато говоримо о консензусу у БиХ о заједничким темама, рекао је Тегелтија.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар