Главно Странке

Стевандић: Добар је знак заједнички став свих српских посланика поводом иницијативе Ђонлагића

„ПРОБЛЕМ ЈЕ ШТО НЕКИ КАДРОВИ ИЗ РС У САРАЈЕВУ БРЗО ПОСТАНУ ПОДЛОЖНИ БОШЊАЧКИИМ ФАКТОРИМА“
  • Агенцијом за лијекове и медицинска средства БиХ руковоси Александар Золак, кадар ПДП, који је саслушан у Тужилаштву БиХ у оквиру предмета `Респиратори`. Та агенција је у веома кратком року издала рјешење „Сребреној малини“ за упис у регистар велетрговине за медицинска средста, док је у случају набавке мобилне болнице Српској процедура стално пролонгирана

ПРЕДСЈЕДНИК Уједињене Српске Ненад Стевандић изјавио је Срни да је проблем српског кадра у Сарајеву што веома брзо постајe подложaн свим бошњачким факторима.

На молбу да прокоментарише чињеницу да је директор Агенције за лијекове и медицинска средства БиХ Александар Золак, кадар ПДП-а, саслушан у Тужилаштву БиХ у оквиру предмета „Респиратори“, те да је ова агенција у веома кратком року издала рјешење „Сребреној малини“ за упис у регистар велетрговине медицинских средстава, мада та фирма није могла да обавља ову врсту дјелатности, док је у случају набавке мобилне болнице Српској процедура стално пролонгирана, Стевандић је истакао да је реаговање појединог српског кадра веома брзо када нешто затражи СДА, и тада нису важни ни закон ни вријеме, док то није случај ако је ријеч о институцијама Републике Српске.

„Тада или не реагују или направе проблеме да закашњела реакција доводи до наводних афера“, рекао је Стевандић.

Он је оцијенио да заједнички став свих српских посланика у вези са иницијативом о уставним промјенама, која је на приједлог посланика ДФ-а Џенана Ђонлагића на дневном реду сутрашње сједнице Представничког дома, може да буде нека врста доброг знака.

Стевандић је додао да, са друге стране, постоји велика хипотека коју носе СДС и ПДП да када год Бакиру Изетбеговићу и СДА затреба да изгласају неки акт, они му се нађу као резервна или такозвана ЦИК коалиција, а заузврат добију одређене уступке као што су добили двојицу својих страначких пулена као чланове Централне изборне комисије (ЦИК).

„Надам се да ће наше колеге из ПДП-а и СДС-а бити много рационалније него поводом подметнуте Резолуције о поштовању жртава фашистичких режима и покрета и да ће схватити замке“, рекао је Стевандић за „Глас Српске“.

Изразио је очекивање да ће посланици СДС-а и ПДП-а извући одређене поуке и јако добра искуства из претходног периода.

„Надам се да ће да схвате да су они, ипак, из Српске и да прво усаглашавање и договори око свих аката треба да буду између свих нас из Републике Српске, ма колико дубок био политички јаз међу нама“, поручио је Стевандић.

Говорећи о очекивањима везаним за иницијативу за смјену министра спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташе Кошарца, Стевандић је рекао да све зависи од тога како ће се поставити СДА и други посланици из ФБиХ.

„Зависи да ли ће то бити на неком принципу спојених посуда у смислу – ми вама мало помогнемо око ЦИК-а, ви нама мало помогнете да правимо афере, а које су оријентисане искључиво на стварање предизборне атмосфере. У сваком случају, коначни суд о томе даје Дом народа тако да је јасно да је ријеч о маркетингу, а не о озбиљној иницијативи“, нагласио је Стевандић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар