Glavno Stranke

Stevandić: Mektić je najveća opasnost po BiH – može dovesti do toga da policija puca na policiju

„MINISTAR BEZBEJDNOSTI JE I POTENCIJALNA OPASNOST PO MIR U BiH“
  • Predsjednik Ujedinjene Srpske: „Za Srpsku bi najgore bilo stvaranje presedana da se bez njene saglasnosti jednog dana pojavi federalna policija u gradovima Srpske. Taj presedan znači da je sutra moguća i bilo kakva vrsta okupacije“

PREDSJEDNIK Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić rekao je da odluke ministra bezbjednosti u Savjetu ministara Dragana Mektića „mogu stvoriti situaciju da policija zapuca na policiju“.

„On se posvađao sa svima i to je čovjek koji čini naveću moguću štetu i kvari sve odnose u BiH. On predstavlja potencijalnu opasnost za mir u BiH, jer njegovim odlukama je moguće da policija sutra puca na policiju“, rekao je Stevandić.

On je novinarima u Banjaluci rekao da je za Srpsku najgore stvaranje presedana da se bez njene saglasnosti jednog dana pojavi federalna policija u gradovima Srpske.

„Taj presedan znači da je sutra moguća i bilo kakva vrsta okupacije, a pod bilo kakvim izgovorom da se ništa ne pitaju organi Republike Srpske“, rekao je Stevandić.

On je nelogičnim ocijenio izjave Mektića da se smanjuje broj migranata u BiH, ali da se prave objekti za njih i traži da federalna policija čuva granicu.

„Ako se smanjuje broj izbjeglica, onda treba i da se smanjuje broj potrebnih objekata, kao i broj policajaca koji će da čuva granicu“, rekao je Stevandić.

On je naveo da je činjenica da su migranti smješteni tamo gdje su najveći protivnici SDA – u krajiške opštine u kojima su na vlasti Bošnjaci ili u povratničke opštine u Krajini.

„Mektić je pristao da vodi tu politiku jer su njegovi nalogodavci SDA i međunarodna zajednica, koji se o svojim odlukama ni sa kim ne konsultuju“, rekao je Stevandić.

 

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar