Главно Странке

Стевандић: Уједињена Српска улази у Владу РС – Додик је највећи српски политичар након Дејтона

НАГЛАСИО ДА СЕ „СУПРОТСТАВИО ПРИТИСЦИМА, УСПОСТАВИО ВЕЗУ СА КРЕМЉОМ, А И СА ПЕКИНГОМ ЋЕ“

УЈЕДИЊЕНА Српска ући ће у Владу РС и имаће и партиципацију у Савјету министара како би могла имплементирати свој програм социјалних и економских политика, те укључивања младих у органе власти и привреду, рекао је Ненад Стевандић, предсједник те странке.

Он тврди да је Милорад Додик, новоизабрани српски члан Предсједништва БиХ „највећи политички лидер у РС у протеклих 26 година“, који се, како тврди, супротставио притисцима међународног фактора, направио добру комуникацију с Кремљом и на путу је да то исто направи с Пекингом.

„Не бих желио да ово неко протумачи као пјевање неких пјесмица као што се некад пјевало Брозу, али хтио сам да усликам историјске околности и шта се дешавало у задњим деценијама овдје и да се запитамо да ли треба то сада да стандардизујемо, или треба да уђемо у стари српски обичај рушења и покушаја оспоравања“, рекао је он.

Рекао је да је добро да Радован Вишковић, којег је Додик предложио за мандатара Владе РС, долази с истока РС и да је привредник, а да опозиција треба да прекине с фрустрацијама због губитка избора.

Додао је да губитници избора желе да с међународним фактором утичу на формирање Савјета министара, те је устврдио да би такве врсте активности само одузеле драгоцјено вријеме РС.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар