Glavno Stranke

Stevandić: Ujedinjena Srpska ulazi u Vladu RS – Dodik je najveći srpski političar nakon Dejtona

NAGLASIO DA SE „SUPROTSTAVIO PRITISCIMA, USPOSTAVIO VEZU SA KREMLJOM, A I SA PEKINGOM ĆE“

UJEDINJENA Srpska ući će u Vladu RS i imaće i participaciju u Savjetu ministara kako bi mogla implementirati svoj program socijalnih i ekonomskih politika, te uključivanja mladih u organe vlasti i privredu, rekao je Nenad Stevandić, predsjednik te stranke.

On tvrdi da je Milorad Dodik, novoizabrani srpski član Predsjedništva BiH „najveći politički lider u RS u proteklih 26 godina“, koji se, kako tvrdi, suprotstavio pritiscima međunarodnog faktora, napravio dobru komunikaciju s Kremljom i na putu je da to isto napravi s Pekingom.

„Ne bih želio da ovo neko protumači kao pjevanje nekih pjesmica kao što se nekad pjevalo Brozu, ali htio sam da uslikam istorijske okolnosti i šta se dešavalo u zadnjim decenijama ovdje i da se zapitamo da li treba to sada da standardizujemo, ili treba da uđemo u stari srpski običaj rušenja i pokušaja osporavanja“, rekao je on.

Rekao je da je dobro da Radovan Višković, kojeg je Dodik predložio za mandatara Vlade RS, dolazi s istoka RS i da je privrednik, a da opozicija treba da prekine s frustracijama zbog gubitka izbora.

Dodao je da gubitnici izbora žele da s međunarodnim faktorom utiču na formiranje Savjeta ministara, te je ustvrdio da bi takve vrste aktivnosti samo oduzele dragocjeno vrijeme RS.

(Srna)

 

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar