Главно РС и матица

Тачи: Не долазим на самит у Сарајево јер сам од Додика добио „понижавајући позив“

ОН БИ ПОЗИВ „РЕПУБЛИЦИ КОСОВО“, А НЕ НЕДЕФИНИСАНОМ СУБЈЕКТУ КОСОВО СА ФУСНОТОМ

ПРЕДСЈЕДНИК самопроглашеног Косова Хашим Тачи неће присуствовати Самиту о сарадњи у југоисточној Европи (ЕЕЦП)у БиХ, јер је, како је навео, позив предсједавајућег Предсједништва БиХ Милорада Додика понижавајући зато што Косово није третирано као друге државе-учеснице.

„Упркос вољи и спремности да учествујем на СЕЕЦП, понижавајући позив садашњег предсједавајућег Предсједништва БиХ спријечио ме да представљам Косово на овом састанку“, написао је Тачи на Фејсбуку.

Према његовим ријечима, Приштина је увијек била спремна за добросусједске односе са БиХ и за узајамно признавање, преноси Танјуг.

„Али, нажалост, наша воља се непрестано злоупотребљава, као што је то сада случај са организацијом СЕЕЦП из БиХ. Минимум који Косово захтјева за учешће на таквим форумима јесте једнак третман са другим земљама-учесницама“, каже Тачи.

У кабинету предсједавајућег Предсједништва БиХ Милорада Додика раније је Срни речено да Предсједништво БиХ није на СЕЕЦП позвало никакву „Републику Косово“, коју БиХ не признаје као државу, него недефинисани субјект Косово са фус нотом.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар