Главно Федерација/БиХ

Тегелтија: Апсолутно је нетачна Изетбеговићева изјава да СНСД жели само да именује Србе

„НЕПОЈМЉИВО ЈЕ ДА ДВИЈЕ НАЈВАЖНИЈЕ БЕЗБЈЕДОНОСНЕ АГЕНЦИЈЕ НЕМАЈУ РУКОВОДИОЦЕ У МАНДАТУ“

ПРЕДСЈЕДАВАЈУЋИ Савјета министара Зоран Тегелтија изјавио је Срни да апсолутно није тачна изјава Бакира Изетбеговића да СНСД жели само да именује Србе, наводећи да од пет позиција, за које су завршене комплетне процедуре, од чега за четири и прије формирања новог сазива Савјета министара, само су двије предвиђене за кандидате из реда српског народа.

Тегелтија је нагласио да ће, због поштовања процедуре завршетка конкурса и поштовања закона, именовања и даље предлагати.

„Ако се постигне било какав другачији договор о распореду позиција, испоштоваћу и то, јер сматрам да је најважније да на руководећим позицијама у институцијама имамо људе у мандату“, истакао је Тегелтија.

Он је констатовао да је непојмљиво да двије најважније безбједносне агенције данас немају своје руководиоце у мандату.

„Мој став, став СНСД је да дамо људима мандате, да знамо ко за шта одговара и надам се да ћемо до краја овог мјесеца доћи до договора о расподјели тих политичких функција“, изјавио је Тегелтија Срни замољен да прокоментарише изјаву члана Колегијума Дома народа Парламентарне скупштине БиХ и предсједника СДА Бакира Изетбеговића да СНСД покушава да једнострано и без међустраначког договора именује Србе на позиције.

Говорећи о неизгласавању неповјерења министру спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташи Кошарцу, Тегелтија је рекао да је министар Кошарац дуго у парламенту и да су гласање за његову смјену, као и дискусије о томе, биле веома специфичне.

„Чак и они који су тражили смјену министра Кошарца веома похвално су говорили о његовом раду и мислим да је данашњим гласањем, када није изгласано неповјерење, послата добра порука – да нико никоме не треба да мијења изабране министре уколико нису прекршили закон и уколико нису направили нешто што је неспојиво са послом који обављају“, истакао је предсједавајући Савјета министара.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар