Главно Свијет

Трамп да ће забранити рад Твитера – ако то буде могуће по закону

ТА АМЕРИЧКА ДРУШТВЕНА МРЕЖА ДВА ЊЕГОВА ТВИТА ОЗНАЧИЛА КАО `НЕИСТИНИТА`
  • Предсједник САД пријети да ће строго регулисати функционисање друштвених мрежа или их потпуно „затварати“ ако наставе да гуше гласове америчких конзервативаца

ДОНАЛД Трамп је изјавио да не искључује отварање разговора о могућој забрани америчке друштвене мреже Твитер.

Притом је навео да намјерава да се о томе консултује са адвокатима.

„Могао бих затворити Твитер. Колико знам, то је могуће, али кроз правни поступак. Не знам како се то реално изводи. Морам да се проконсултујем са адвокатима“.

„Ако би то могло по закону, ако би могло да се изведе легално – ја бих то учинио“.

Нагласио је да постоји много других друштвених мрежа које се могу користити умјесто Твитера.

Претходно је служба безбједности Твитера објаснила зашто је означила као „неистините“ два Трампова. О гласању у Калифорнији и о гласању преко пошта.

Још прецизније: један од Трумпових твитова био је означен као „лаж“. Испод њега је била постављена и иконица упозорења твитерашима да се упознају са чињеницама о гласању путем поште.

Линк је водио на страницу на Твитеру са чланком Politico sa насловом Трaмп износи непотврђене сумње да гласање путем поште води фалсификовању изборних резултата“.

Ово је разбјеснило Трампа који је запријетио да ће строго регулисати функционисање америчких друштвених мрежа или их потпуно „затварати“ ако наставе да гуше гласове америчких конзервативаца.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар