Glavno Svijet

Tramp da će zabraniti rad Tvitera – ako to bude moguće po zakonu

TA AMERIČKA DRUŠTVENA MREŽA DVA NJEGOVA TVITA OZNAČILA KAO `NEISTINITA`
  • Predsjednik SAD prijeti da će strogo regulisati funkcionisanje društvenih mreža ili ih potpuno „zatvarati“ ako nastave da guše glasove američkih konzervativaca

DONALD Tramp je izjavio da ne isključuje otvaranje razgovora o mogućoj zabrani američke društvene mreže Tviter.

Pritom je naveo da namjerava da se o tome konsultuje sa advokatima.

„Mogao bih zatvoriti Tviter. Koliko znam, to je moguće, ali kroz pravni postupak. Ne znam kako se to realno izvodi. Moram da se prokonsultujem sa advokatima“.

„Ako bi to moglo po zakonu, ako bi moglo da se izvede legalno – ja bih to učinio“.

Naglasio je da postoji mnogo drugih društvenih mreža koje se mogu koristiti umjesto Tvitera.

Prethodno je služba bezbjednosti Tvitera objasnila zašto je označila kao „neistinite“ dva Trampova. O glasanju u Kaliforniji i o glasanju preko pošta.

Još preciznije: jedan od Trumpovih tvitova bio je označen kao „laž“. Ispod njega je bila postavljena i ikonica upozorenja tviterašima da se upoznaju sa činjenicama o glasanju putem pošte.

Link je vodio na stranicu na Tviteru sa člankom Politico sa naslovom Tramp iznosi nepotvrđene sumnje da glasanje putem pošte vodi falsifikovanju izbornih rezultata“.

Ovo je razbjesnilo Trampa koji je zaprijetio da će strogo regulisati funkcionisanje američkih društvenih mreža ili ih potpuno „zatvarati“ ako nastave da guše glasove američkih konzervativaca.

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar