Главно Свијет

Трамп: Портланда не би било да нисмо ангажовали федералне снаге безбједности

ПРИСТАО ДА ИХ ПРИВРЕМЕНО ПОВУЧЕ, АЛИ ОБЕЋАО ДА ЋЕ СЕ – БУДЕ ЛИ ПОТРЕБНО - БРЗО ВРАТИТИ
  • Амерички лидер критиковао медије који припаднике покрета Black Lives matter представљају као невине људе који  излазе шетњу. Сам их је назвао анархистима и лудацима који ће уништити америчке градове
  • Трамп је поново оптимиста поводом вируса корона: „Убрзо ћемо побиједити тај вирус и ући ћемо у своје златно доба – боље него икада! Већ производимо тоне вакцине против короне. САД ће је продавати и другим земљама“

ДОНАЛД Трамп је изјавио да се „федералне снаге могу вратити у Портланд“.

Учинио је то само неколико сати након што је гувернер државе Орегон – демократкиња Кејт Браун – објавила да ће „федералисти“ отићи из Портланда иако демонстрације у том граду свако вече личе на мали грађански рат.

Она је прецизирала да ће их замијенити „локална полиција“, а предсједник САД јој је поручио:

„Ако градоначелник Портланда и гувернерка Орегона одмах не зауставе злочине и насиље од стране анархиста и подстрекача – федерална влада ће поново послати своје снаге у Портланд. Да ураде оно што не буде урадила локална полиција!

У наставку је рекао: „Да федерална влада и њене предивне агенције за спровођење закона из Министарства за унутрашњу безбједност нису прије недељу дана нису ушле у Портланд, сада не би било Портланда. Био би спаљен и срушен до темеља“.

Амерички лидер је критиковао медије који припаднике покрета Black Lives matter представљају као невине људе који излазе шетњу. Сам их је назвао анархистима и лудацима који ће уништити америчке градове.

Трамп је свог ривала на предстојећим изборима Џоа Бајдена поново назвао „поспанком“ и рекао да је „марионета љевице“.

Оцијенио је притом: „Ако Бајден постане предсједник САД  – тржишта ће се урушити, а градови бити спаљени“.

Трамп је, иначе, поново оптимиста поводом вируса корона:

„Убрзо ћемо побиједити тај вирус и ући ћемо у своје златно доба – боље него икада!“

Изјавио је да се у САД већ производе „тоне вакцине против короне“ и обећао да је САД продавати и другим земљама:

„Обезбиједили смо колосалну мобилизацију производње како бисмо осигурали брзе испоруке вакцине. Ништа се слично није догодило од Другог свејтског рата“.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар