Главно РС и матица

У Врању почела изградња 186 станова за Војску, полицију и БИА – 400 евра по квадратном метру

ВУЧИЋ: У ЦЕЛОЈ СРБИЈИ БИЋЕ ИЗГРАЂЕНО 8.022 СТАНА ЗА ПРИПАДНИКЕ СЛУЖБИ БЕЗБЕДНОСТИ
  • И у Нишу је данас почела изградња 190 станова за припаднике служби безбедности, а председник Србије најавио да ће ускоро почети и изградња таквих станова и у Краљеву и Крагујевцу, а да ће у свим градовима у којима је то планирано градња почети до краја године

У ВРАЊУ је данас почела изградња 186 станова за припаднике служби безбедности чија ће цена бити 400 евра по квадратном метру.

Обележавању почетка радова присуствовао је председник Србије Александар Вучић који је рекао да се изградњом јефтиних станова обезбеђује да запослени у војсци, полицији и Безбедносно-информативној агенцији своју будућност вежу за југ Србије и Врање и помажу грађанима да се осећају сигурно.

Он је истакао да ће станови бити на доброј локацији која је инфраструктурно опремљена и да ће у другој фази у Врању бити изграђено још 198 станова.

„У целој Србији биће изграђена 8.022 стана за службе безбедности“, казао је Вучић.

Додао је да очекује да станови у Врању, где је главни извођач радова турска компанија Ташјапи, буду изграђени квалитетно и пре планирног рока.

Станови ће моћи да се купе на кредит са роком отплате од 30 година, тако да ће рата, како је истакао Вучић, бити мања од 100 евра.

И у Нишу је данас почела изградња 190 станова за припаднике служби безбедности.

Вучић је најавио да ће ускоро почети и изградња станова у Краљеву и Крагујевцу, а да ће у свим градовима у којима је то планирано градња почети до краја године, што, како је рекао, зависи и од брзине којом локалне самоуправе обезбеђују грађевинске и друге дозволе, као и потребну инфраструктуру.

Вучић је навео да се на тендер за изградњу тих станова не јављају компаније које очекују велики профит већ оне које ће на тај начин стећи референцу за друге велике послове у Србији којих ће бити у будућности.

Он је рекао да ће у првој фази изградње у Врању бити највише једнособних или једноипособних станова, док је најмањи проценат, око шест одсто, троипособних или веће квадратуре станова, јер та квадратура одражава структуру породица припадника снага безбедности.

„То на најбољи начин одсликава структуру наших породица и надам се да ћемо у будућности све више градити троипособне станове, да замолим да имате што више деце јер је то гаранција за будућност Србије“, казао је Вучић.

Он је рекао да цена јефтиних станова неће бити иста у свим градовима у којима ће се градити, а да ће најнижа бити у Врању.

„Изградњом јефтиних станова градимо будућност Србије која зависи од нас самих и нашег рада“, казао је Вучић.

Истакао је да то није први корак ка будућности.

„Направили смо пре неколико година корак ка будућности са реформама које смо покренули, са штедњом и довођењем инвеститора. Недалеко одавде покренули смо производњу у две скоро угашене фабрике у Врању. Будућност земље је ослонац око кога радимо и око кога смо се окупили и ујединили“, рекао је Вучић.

Он је казао и да Србија више никада неће да се враћа у прошлост у којој су „уништене фабрике, Србија и Врање били остављени без перспективе, а интереси не народа већ интереси пљачкаша не само да су уништавали земљу већ и одузимали будућност“.

„Знате како се каже, није важно колико пута те оборе већ колико пута устанеш. Србија је кренула у будућност коју сама гради. Када ови станови буду готови, када се припадници војске, полиције, БИА уселе, када обезбедимо јефтине станове за младе, за оне који се баве науком, када им омогућимо да буду свој на своме, да раде, тада ћемо моћи да кажемо да смо им обезбедили будућност“, рекао је Вучић.

Обележавању почетка изградње станова у Врању присуствовали су и министарка инфраструктуре и грађевинарства Зорана Михајловић и турски амбасадор у Србији Танжу Биглич.

http://fakti.org/serbian-point/u-vranju-pocela-izgradnja-186-a-u-nisu-190-stanova-za-pripadnike-vojske-policije-i-bia

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар