Главно Странке

Уједињена Српскапозвала Комшића да Сушића избаци из ДФ због „Србе на врбе“

ОТВОРЕНИМ ПИСМОМ ЗАТРАЖИЛА И ИЗВИЊЕЊЕ ЗА ПОСТУПАК ТОГ „ШОВИНИСТЕ И ФАШИСТЕ“

Осман Сушић

УЈЕДИЊЕНА Српска Српска упутила је јуче отворено писмо хрватском члану Предсједништва БиХ и предсједнику Демократске фронте (ДФ) Жељко Комшићу, у којем га позива да јавно изнесе свој став о члану ДФ-а Осману Сушићу и његовој поруци „Србе на врбе“.

„Ваш дојучерашњи члан Главног одбора ДФ-а Осман Сушић (39), ‘а сад само члан ДФ-а’, прије неколико година је износио јавно став и поруку како треба ријешити питање Срба у БиХ. Он је уочи утакмице БиХ – Србија и Црна Гора, квалификација за Свјетско првенство која се играла у октобру 2004. године, у камеру узвикивао: ‘Србе на врбе. Србе на врбе!’, и то два пута, да не буде забуне. Он се сад прави Енглез и не сјећа се тог догађаја, иако снимак постоји на интернету. Да ли ћете Ви као предсједник ДФ-а избацити Сушића из странке? „, упитали су из Уједињене Српске.

Из ове странке поручују да би то била најкоректнија порука Србима у Републици Српској и у Федерацији БиХ.

„Уз извињење што одмах, када се поново појавио снимак у јавности, шовиниста и фашиста из Ваше грађанске странке није избачен. И то избачен јавно да би био примјер сваком ко би позивао на убијање и вјешање Срба“, стоји, између осталог, у писму Уједињене Српске.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар