Главно РС и матица

Вашингтон у преговорима са Приштином тражи „флексибилност и храбро вођство“

ПРЕДСЈЕДНИК СРБИЈЕ ПРИМИО АМЕРИЧКОГ АМБАСАДОРА КАЈЛА СКОТА
  • Скот по завршетку разговора написао на Твитеру: „Одличан састанак са предсједником Вучићем током којег смо разговарали о потреби храброг водства у текућем дијалогу са Приштином у циљу постизања свеобухватног споразума о нормализацији”

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Србије Александар Вучић састао се данас са амбасадором Сједињених Америчких Држава Кајлом Скотом са којим је разговарао о билатералним односима, економској сарадњи и дијалогу Београда и Приштине.

Предсједник Вучић обавијестио је амбасадора Скота да је Приштина, увођењем такси на робу из Србије и БиХ, прекршила Споразум о слободној трговини у централној Европи, саопштила је предсједникова Служба за сарадњу с медијима, преноси Танјуг.

Предсједник Вучић изразио је задовољство због повећања трговинске размјене између Србије и САД, која износи око 30 одсто у првих девет мјесеци, као и јачања интереса америчких компанија за улагања у Србији.

Амбасадор Скот је позвао Београд и Приштину да покажу флексибилност у постизању рјешења, које би допринијело регионалној стабилности и наставку дијалога, наводи се у саопштењу.

Предсједник Вучић и амбасадор Скот разговарали су и о америчкој подршци европском путу Србије, која се, између осталог, огледа и у новчаној помоћи за спровођење реформских процеса.

Амбасадор Скот је, послије састанка са предсједником Вучићем, на Твитеру објавио да је састанак био одличан и да су  разговарали о потреби храброг вођства у дијалогу са Приштином.

„Одличан састанак са предсједником Вучићем током којег смо разговарали о потреби храброг водства у текућем дијалогу са Приштином у циљу постизања свеобухватног споразума о нормализацији”, навео је Скот на свом Твитер налогу.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар