Glavno RS i matica

Veselji pozvao Crnu Goru i Makedoniju da se sa Šiptarima udruže protiv Srbije

„PRIŠTINA TREBA DA SLUŠA SAD KOJE ŽELE DA ZAUSTAVE RUSKI UTICAJ NA BALKANU“

PREDSJEDNIK opozicione DPK i predsjednik šiptarskog parlamenta u Prištini, Kadri Veselji, izjavio je da se nada da više nema potrebe za ratom na Kosovu, ali je, kaže, lično spreman da se suoči sa Srbijom, te pozvao Makedoniju i Crnu Goru, sada članice NATO, da se „svi okupimo protiv Srbije.“

„Ja ću se suočiti sa Srbijom kao što sam se suočio prije 20 godina. Inšalla (Ako da Bog) više neće biti borbe. Jedanaesta godišnjica nezavisnosti je upravo završena. Sačuvaj bože da Srbija probije granicu Kosova, ne vjerujem da bih mogao da ostanem kod kuće. Ne želim Gospode bože da se to desi, bolje da ja onda nastradam nego vojnik KBS“, rekao je Veselji sinoć gostujući u emisiji Rubikom na KTV.

Veselji kaže da ni na koji način ne želi da udovolji željama Srbije, ali da nijednim svojim gestom neće destabilizovati stanje na Kosovu.

„Nisam u politici da se takmičim u tome da li je jači Hašim Tači, Isa Mustafa ili Ramuš Haradinaj, ja sam samo protiv Vučića”, poručio je Veselji uvjeren da prištinska vlada nikada neće pasti zbog zahtjeva Srbije i zbog nametnutih taksi na srpsku robu.

Priština, prema njegovim riječima, treba da sluša SAD, koje žele da zaustave ruski uticaj na Balkanu.

„Makedonija i Crna Gora su u NATO, mi nismo, hajde da se svi okupimo protiv Srbije“, pozvao je Veselji.

 

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar