Vlada RS Glavno

Višković: Mi treba da radimo svoj posao, a SAD i Palmer neka rade svoj

PREMIJERU NIŠTA POSEBNO NE ZNAČI ŠTO JE PALMER OŽENJEN BEOGRAĐANKOM I ŠTO GOVORI SRPSKI

RADOVAN Višković, premijer Republike Srpske, komentarišući najave da bi Metju Palmer, specijalni predstavnik državnog sekretara SAD-a, mogao da nastavi da obavlja i dužnost zamjenika pomoćnika državnog sekretara za evropska i evroazijska pitanja, rekao da realizacija te najave za Republiku Srpsku ne znači ništa.

„Ništa ne znači. Ko god bude zadužen, to ne znači ništa. Znamo stav Amerike prema ovim terenima i smatram da na to ne treba previše trošiti energije ni vremena. Mi treba da radimo svoje poslove, a oni neka rade svoje poslove“, rekao je Višković.

Kako pojedini mediji najavljuju, Palmer će u novoj ulozi predvoditi nastojanja SAD da pojačaju diplomatske napore kako tvrde iz SAD, odnosno Stejt Departmenta  „u podršci miru, stabilnosti i napretku u regiji i sredotočiti se na integraciju država Zapadnog Balkana u zapadne institucije“.

Uz dužnost specijalnog predstavnika državnog sekretara, Palmer će nastaviti obavljati dužnost zamjenika pomoćnika državnog sekretara za evropska i evroazijska pitanja.

Palmer je prethodno bio direktor Kancelarije  za južnu i srednju Evropu.

Američki diplomata oženjen je Beograđankom i govori srpski jezik.

Početkom devedesetih godina radio je u Ambasadi SAD u Beogradu.

Tokom 2006. i 2007. bio je savjetnik američkog predsjednika Džordža Buša za nacionalnu bezbjednost.

Zatim je bio angažovan u Jugoistočnoj Aziji, da bi se potom ponovo vratio u Beograd, na mjesto savjetnika ambasadora SAD u Srbiji.

 

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar