Главно Скупштина РС

Вишковић: Српска је за 2020. планирала инвестиције веће од двије милијарде КМ

УБРЗО ПОЧИЊЕ КОМПЛЕТНА РЕКОНСТРУКЦИЈА ПУТА ОД ПАЛА ДО ЈАХОРИНЕ
  • „Наши људи ће се у Србији, према споразуму, лијечити као људи из Србије и по истим цијенама“

ПРЕМИЈЕР Републике Српске Радован Вишковић рекао је у Народној скупштини да је Српска ове године планирала инвестиције веће од двије милијарде КМ у путну инфраструктуру и енергетске објекте.

Он је навео да здравствени радници из Српске одлазе у иностранство, али да ситуација није алармантна.

„Болница `Србија` је, на примјер, у складу са мјерама Владе послала у посљедњих неколико мјесеци више од 20 људи на специјализације, што није био случај годинама“, рекао је Вишковић током расправе на посебној сједници Народне скупштине.

Вишковић је истакао да је Влада Српске измирила сва дуговања према здравственим установама Србије за лијечење људи из Српске.

„Наши људи ће се тамо, према споразуму, лијечити као људи из Србије и по истим цијенама“, рекао је Вишковић.

Он је навео да од јануара ове године све здравствене установе у Српској морају исплаћивати плату у бруто износу, са порезима и доприносима.

Вишковић је рекао да нису тачне тврдње опозиције да је неком здравственом раднику ускраћена здравствена заштита зато што му нису били плаћени порези и доприноси.

„Донесен је и закон да из буџета буду извршене појединачне уплате пореза и доприноса здравственим радницима који иду у пензију“, рекао је Вишковић на посебној сједници Народне скупштине о изјавама српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика о штетности посјете предсједника Црне Горе Мила Ђукановића БиХ и распоређивања Фронтекса на граници са Хрватском, након што је по тим тачкама прегласан у Предсједништву БиХ.

Вишковић је рекао да ће на прољеће бити рађена реконструкција комплетног пута од Пала до Јахорине с циљем унапређења услова за туристе и грађане.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар