Главно Странке

Вишковић: Вјерујем у тим који предводе Додик и Цвијановић, очекуjeм њихову пуну подршку

ДОБИО ПОДРШКУ УЈЕДИЊЕНЕ СРПСКЕ, ОЧЕКУЈЕ ИЗЈАШЊАВАЊЕ НАЈВИШИХ ОРГАНА ДНС И СП
  • Кандидан СНСД за мандатара за састав Владе РС Радован ВИШКОВИЋ: „Очекујем њихову максималну подршку и мислим да мени остаје само да радим и спроводим оне одлуке о којима се, као тим, заједно договоримо, а које ће бити усмјерене у правцу јачања Републике Српске, како у економском, тако и у сваком другом погледу“

РАДОВАН Вишковић, Потпредсједник СНСД који ће бити предложен за мандатара нове владе Републике Српске, рекао је да вјерује у тим који чине новоизабрани српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик и новоизабрани предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић.

„Очекујем њихову максималну подршку и мислим да мени остаје само да радим и спроводим оне одлуке о којима се, као тим, заједно договоримо, а које ће бити усмјерене у правцу јачања Републике Српске, како у економском, тако и у сваком другом погледу. И да, на крају крајева, грађани Српске од тога имају бољитак“, рекао је Вишковић за Спутњик.

Он је навео да је коалиција окупљена око СНСД-а добила пуну одговорност за комплетну политичку и економску ситуацију у Српској, те додао да је част бити предсједник Владе, али да он ту част ставља на друго мјесто, а на прво одговорност и обавезе.

„Не могу да кажем да сам нешто претјерано срећан, али, као човјек партије, морам да будем у тој причи. Знам какве ме обавезе чекају. Дванаест година сам ту, у три мандата био сам народни посланик, био сам и шеф посланичког клуба, а прошао сам сада и у четврти мандат“, рекао је Вишковић.

Он је навео да је у овом моменту политичка ситуација у Републици Српској стабилна, што, како је оцијенио, омогућава да се и економски проблеми лакше рјешавају.

Чим резултати избора буду званично проглашени, а новоизабрани функционери ступе на дужности, Додик ће постати предсједавајући Предсједништва БиХ, Жељка Цвијановић преузеће дужност предсједника Републике Српске, а Вишковић је рекао да очекује и да коалиција окупљена око СНСД-а предложи и предсједавајућег Савјета министара, наводи Спутњик.

„То су све кадрови СНСД-а, што значи да ћемо имати пуну одговорност за комплетну ситуацију у Републици Српској, како политичку, тако и економску. Мислим да ће нам све те позиције омогућити да лакше прођемо кроз сва питања, него неке владе прије мене, када је било опструкција на разним странама“, рекао је Вишковић.

Он је објаснио да ентитетске владе имају своја овлашћења и раде по својим законима, али да се о неким питањима одлучује у заједничким институцијама.

„Ако имате пролаз у заједничким институцијама, очекујем да и Влада Републике Српске лакше функционише“, сматра Вишковић.

Што се тиче подршке коалиционих партнера, Вишковић је потврдио да је разговарао са предсједником Уједињене Српске Ненадом Стевандићем и да је добио подршку као будући мандатар.

Вишковић је рекао да очекује да се у наредним данима изјасне и страначки органи Демократског народног савеза и Социјалистичке партије.

„Не бих се бавио спекулацијама, шта да очекујем. Они ће урадити оно што мисле да треба да ураде. Њихово је право да ли ће ме подржати или неће. То је њихова одлука. Ја сам кандидат СНСД-а, а на органима наших коалиционих партнера јесте да се о том приједлогу изјасне“, закључио је Вишковић.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар