Vlada RS Glavno

Višković zatražio da sve javne institucije u Srpskoj dostave podatke o diplomama zaposlenih

U BIJELJINI OBJASNIO: SVAKI RUKOVODILAC PO ZAKONU IMA PRAVO DA NAREDI PROVJERU DIPLOMA

PREDSJEDNIK Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas u Bijeljini da svaki rukovodilac po zakonu ima pravo da naredi provjeru diploma za svoje zaposlene.

On je napomenuo da se u javnosti u vezi sa tim diplomama podigla malo veća prašina“.

Iskoristio sam svoje zakonsko pravo i zatražio informaciju o tome, a rok za dostavljanje diploma bio je juče“, rekao je Višković novinarima.

On kaže da je dobio informacije u elektronskoj formi i da ih još nije sve pregledao jer je riječ o hiljadama zaposlenih u institucijama, pa i onih u nadležnosti nekih ministarstava.

Sve će biti pregledano i vidjećemo da li ima spekulacija u smislu nelegalno stečenih diploma. Da li će i koliko tih diploma na kraju biti `sumnjivo` ili neće, potrebno je sačekati da bude sve pregledano“, naveo je Višković i ponovio da je riječ o nekoliko hiljada diploma.

Komentarišući to što se u medijima pojavilo interesovanje i za njegovu diplomu, Višković je rekao da je osnovno znanje stekao na Saobraćajnom fakultetu u Sarajevu, gdje je ostao kao asistent isključivo zahvaljujući fakultetu, a ne uticajnim roditeljima ili vezi.

On je napomenuo da je diplome magistra i doktora nauka stekao na državnim fakultetima i da je spreman da diplome stavi na uvid.

Višković je juče zatražio da sve javne institucije i ustanove u Srpskoj dostave informacije o diplomama zaposlenih, potvrđeno je Srni u kabinetu premijera.

Srni je rečeno da se zahtjev premijera odnosi i na upravne organe pod nadležnošću ministarstava.

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar