Главно Свијет

Волас: Шпијунска мрежа Велике Британије под толиким притиском да је пред пуцањем

ЗА ВИШЕ СТОТИНА ТЕКУЋИХ ОПЕРАЦИЈА И БОРБУ ПРОТИВ РАСТУЋИХ ПРИЈЕТЊИ – ТРАЖИ ДОДАТНИ НОВАЦ
  • Британски министар безбиједности Бен ВОЛАС: «Ми смо константно на удару свих типова непријатеља, софистицираних сајбер криминалаца, шефова подземља, терориста и непријатељски настројених држава. Они користе све ресурсе на располагању да нападну наше вриједности и народ»

БРИТАНСКА шпијунска мрежа је под толиким притиском да је дошла до тачке пуцања због серије нових смртоносних пријетњи, рекао је министар безбједности Бен Волас.

Волас је рекао да због исламског екстремизма, неонацистичког тероризма, организованог криминала и руске агресије свијет сада пуно опаснији него прије три године када је он ступио на дужност.

Откривајући да је тренутно у току више стотина активних операција, Волас је апеловао на државу да већа средства да службама безбједности које су под притиском у борби против растућих пријетњи.

Ми смо константно на удару свих типова непријатеља, софистицираних сајбер криминалаца, шефова подземља, терориста и непријатељски настројених држава. Они користе све ресурсе на располагању да нападну наше вриједности и народ“, рекао је Волас у интервјуу за Мејл он сандеј“.

Он је додао да су десничарски терористи копирали џихадисте Исламске државе и полиција и службе безбједности тешко са њима излазе на крај јер банде организованог криминала користе интернет што отежава њихово лоцирање.

Волас је указао да посебно забрињава раст и јачање организованог криминала који користи паметне телефоне и кодиране поруке.

Њихова способност да се боље организују значи да ми морамо више да инвестирамо да бисмо се супротставили“, рекао је он.

Волас истиче да су већина терориста који кују завјеру против Британије исламисти, припадници Исламске држав“ и Ал каиде.

Он је додао да, такође, расте опасност од усамљених појединаца који сједе у својој спаваћој соби и смишљају нове нападе и начине како да своје виђење свијета наметну другима.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар