Главно РС и матица

Вучић Хрватима: Било је више фашистичких режима, а само два нацистичка у читавој Европи

„ХРВАТИ НЕ ЖЕЛЕ ДА СЕ ПРИСЈЕЋАЈУ СВОЈЕ ПРОШЛОСТИ И ДОГАЂАЊА У ДУРГОМ СВЕТСКОМ РАТУ“
  • „Очекујемо ускоро предлог једне од најбољих светских и америчких компанија како да изгледа меморијални центар у Доњој Градини. Ми морамо да бринемо о томе да нам нико никада не би забранио да одајемо почаст јасеновачким великомученицима“

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић изјавио је поводом забране српским кадетима да уђу у Хрватску на обиљежавање Дана јасеновачких новомученика да Хрвати не желе да се присјећају своје прошлости и онога што се дешавало у Другом свјетском рату.

Вучић је рекао да Срби морају да брину о својим жртвама како им нико не би забранио да им одају почаст, те подсјетио да ће на територији Републике Српске, у Доњој Градини, бити изграђен меморијални центар.

„Очекујемо ускоро предлог једне од најбољих светских и америчких компанија како да изгледа меморијални центар у Доњој Градини. Ми морамо да бринемо о томе да нам нико никада не би забранио да одајемо почаст јасеновачким великомученицима“, рекао је Вучић новинарима у Никинцима.

Он је додао да ће бити снимљени и први филмови о Јасеновцу, што је било забрањено 75 година како се тадашње власти некоме не би замјериле.

Вучић је рекао и да је боље да не коментарише изјаве хрватског предсједника Колинде Грабар Китаровић на обиљежавању 70 година почетка Другог свјетског рата у Пољској, која је рекла да су Хрвати дали највећи допринос антифашистичкој борби.

Он је подсјетио на бомбардовање Београда у Другом свјеткосм рату, као и на страдања Срба у Шапцу, Краљеву, Крагујевцу, док су многи у другим државама дочекивали окупаторе цвијећем.

„Било је више фашистичких режима, а само два нацистичка у читавој Европи. Поносан сам на борбу српског народа и у централној Србији и Војводини, на Космету, западно од Дрине и Дунава, јер се наш народ борио против окупатора“, рекао је Вучић.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар