Главно РС и матица

Вучић и Додик срећу се са патријархом Иринејом на средини моста преко Саве

СЈЕЋАЊЕ НА СТРАДАЛЕ У „ОЛУЈИ“ ЗАЈЕДНИЧКИ ОРГАНИЗУЈУ СРБИЈА И СРПСКА
  • На мосту код Сремске Раче биће постављена спомен-плоча која ће бити стално освјетљена

НА почетку церемоније обиљежавања Дана сјећања на све страдале и прогнане Србе у злочиначкој хрватској војно-полицијској акцији „Олуја“, који организују Србија и Република Српска, предвиђено је да се на мосту на Сремској Рачи сретну предсједник Србије Александар Вучић и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, а дочекаће их Његова светост патријарх српски Иринеј.

У прес-служби предсједника Србије Срни је речено да је предвиђено да Вучић дође на мост са стране Србије, а Додик са стране БиХ, односно Републике Српске.

„Они ће доћи до пола моста, поздравити се са патријархом Иринејем на мосту. Патријарх ће служити парастос, а пре тога ће на мосту бити откривена спомен-плоча и положени венци“, рекли су у прес-служби.

Спомен-плоча на мосту биће откривена симболично, уз минут ћутања и полагање вијенаца. Плоча ће бити увијек освијетљена тако да свако ко прође може да је види.

Биће одржан и музичко-сценски програм, уз учешће музичара, глумаца и рецитатора, а биће присутна и ђеца из избјегличке колоне.

Обиљежавање почиње сутра у 19.30 часова, а планиран је пренос на РТС-у.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар