Главно РС и матица

Вучић: Колико год убедљиво губила изборе, опозицији је увек крив – народ

НАПИСАО АУТОРСКИ ТЕКСТ ЗА „ПОЛИТИКУ“ КОЈА ГА ЈЕ ОБЈАВИЛА ПОД НАСЛОВОМ „ЕЛИТА И ПЛЕБС“
  • „Само их погледајте и запитајте се какве су то громаде када их предводе интелектуалне величине попут Трифуновића, Обрадовића, Ђиласа, јер несумњиво је да ова тројица, приде и Јеремић, имају највеће знање, непоколебљиво поштење и божански морал
  • „Када будем поново рекао како их презирем, биће и јасно зашто то радим. Зато што они презиру Србију

МА КОЛИКО убедљиво губили изборе, крив је увек народ, јер ми, глупи део Србије, за разлику од њих ништа не разумемо, па зато и не можемо да доносимо исправне одлуке, написао је председник Србије Александар Вучић о опозицији у ауторском тексту за лист Политика“, под насловом Елита и плебс“.

Вучић је за Политику“ написао да је посљедњих дана и недјеља пређена граница, како је рекао, сваке политичке учтивости и елементарне пристојности, у свеприсутној кампањи, како је оцијенио, омаловажавања свих који мисле другачије од оних који су у српском друштву умислили да, из неког разлога, припадају елити, мислећем, социјално и умно еманципованом слоју друштва.

Уосталом, само их погледајте и запитајте се какве су то громаде када их предводе интелектуалне величине попут Трифуновића, Обрадовића, Ђиласа, јер несумњиво је да ова тројица, приде и Јеремић, имају највеће знање, непоколебљиво поштење и божански морал“, написао је Вучић.

Он је навео да су они очигледно нервозни јер преврати не успевају, као и да је подршка народа обрнуто пропорционална рушилачким напорима које предузимају на дневном нивоу“.

Политички квазиелитисти прибегли су опробаном, неки би, делимично с правом, рекли, фашистичком методу, подели народа на супериорне, оне којима они припадају, и инфериорне, оне који никако не могу да победе“, навео је Вучић.

Додаје да ће ти инфериорнији временом постајати, како је оцијенио, све глупљи, одвратнији, сиромашнији и необразованији, за разлику од првих.

Лепо су смислили, народе цркни, док они лепо живе, а ако нам се супротставите, ви куго народна, ми препаметни и од Себе изабрани, сломићемо вам кичму, као и оним малобројним представницима народа који га се не стиде“, написао је Вучић у у ауторском тексту Елита и плебс“.

Он је навео да је спреман да брани право сваког човјека у Србији да не буде, како је навео, гажен, пљуван и проглашаван за мање вриједног, као и право да народ сам бира, што је Вучић оцијенио, да народ то умије и да ће умјети на сљедећим изборима.

Зато, када будем поново рекао како их презирем, биће и јасно зашто то радим. Зато што они презиру Србију“, нагласио је Вучић.

(Бета)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар